ΣΠΟΡ

Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος εγκαλούν την Euroleague για ασέβεια

Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος εγκαλούν την Euroleague για ασέβεια
Οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος πήραν θέση για τη διαμάχη του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα. Eurokinissi Sports

Με κοινή τους δήλωση οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκαν για όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Euroleague, κάνοντας λόγω για καταπάτηση «κόκκινων γραμμών» από πλευράς της διοργανώτριας αρχής…

Οι δυο ιστορικοί παράγοντες και προκάτοχοι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην διοικητική ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τοποθετήθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις. Με κοινή τους δήλωση οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκαν στην ασεβή στάση που επέδειξε απέναντι στην οικογένειά τους, αλλά και στον Παναθηναϊκό, η Euroleague τονίζοντας πως αυτό είναι το κυριότερο στις σχέσεις των «πράσινων» με τη διοργανώτρια αρχή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν πως από την πλευρά τους περιμένουν να δείξει έμπρακτα η Euroleague πως είναι έτοιμη να επανορθώσει για την ασέβεια από μέρους της. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως υπογράμμισαν, ο κύκλος του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Η δήλωση των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου:

«Με προσοχή και έκπληξη διαβάσαμε την χθεσινή ανακοίνωση της Euroleague και των υπόλοιπων ομάδων-μετόχων η οποία μέσα σε όλα έλεγε πως δεν θέλουν την οικογένεια μας ως μέρος της διοργάνωσης. Με τις ομάδες-μετόχους όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συμπορευτεί με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση επενδύοντας όλοι μαζί μεγάλα κεφάλαια με μοναδικό γνώμονα τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνθηση του μπάσκετ. Ουδέποτε ανά τα χρόνια δεν έχουν υπάρξει διενέξεις και αντιπαλότητες ανάμεσα μας.

Η οικογένεια μας ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού το 1987. Τριανταένα χρόνια μετά έχουμε επενδύσει οικογενειακώς πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε κάνει τον Παναθηναϊκό μας την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά και της ίδιας της διοργάνωσης της Euroleague από την ίδρυσή της κατά δήλωση του κ. Μπερτομέου. Τριανταένα ολόκληρα χρόνια δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος της οικογένειας μας, ήθος και αρχές που μεταλαμπαδεύσαμε στην ομάδα, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε και στους φιλάθλους μας. Τριανταένα χρόνια μετά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλει τις αρχές της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της οικογένειας του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης μας αποτελεί την συνέχεια της οικογένειας σε όλα τα επίπεδα και τον επάξιο μπροστάρη του Παναθηναϊκού.

Δεν πρέπει να ξεχνάει ο κ. Μπερτομέου ότι από το 2002 έχουμε εκφράσει τις έντονες διαφωνίες μας στο μοντέλο της Euroleague. Δεκαέξι χρόνια μετά δικαιωνόμαστε πλήρως για την αποτυχία της διοργάνωσης.

Ως Παναθηναϊκός πρωτίστως μας ενδιαφέρει η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός και σε δεύτερη μοίρα βάζαμε τα αγωνιστικά και οικονομικά αποτελέσματα, για αυτό και τόσα χρόνια συνεχίζαμε και συμμετείχαμε στην διοργάνωση.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, το πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού και η προσβολή της αξιοπρέπειας τόσο της οικογένειάς μας όσο και του Παναθηναϊκού, κάτι που για εμάς τους Γιαννακόπουλους είναι κόκκινη γραμμή. Εφόσον ακόμα υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά μας, τα «τεχνοοικονομικά» θέματα λύνονται. Τα ηθικά όχι.

Καλούμε την διοίκηση της Euroleague να παραδειγματιστεί από τον αλληλοσεβασμό και την αξιοπρέπεια που διέπουν τις σχέσεις των μετόχων από την σύσταση της ECA και να επανορθώσει εμπράκτως την ασέβεια της προς όλα τα μέλη της οικογένειάς μας και του συλλόγου.

Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο κύκλος του Παναθηναϊκού στην Euroleague κλείνει οριστικά και αμετάκλητα.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς,

Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ