ΣΠΟΡ

Κοινή δήλωση Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ για τον Παναθηναϊκό

Κοινή δήλωση Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ για τον Παναθηναϊκό
Σημαντικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τη συνάντηση του Σαββάτου. EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μετά το ραντεβού που είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ στα γραφεία του πρώτου, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως ως τις 30 Ιουνίου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια της «Pan Asia Investment SA».

Εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίες δρομολογήθηκαν από την άφιξη του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα από το απόγευμα της Παρασκευής (04/05). Το πρωί του Σαββάτου (05/05), ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας είχε συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο στην οποία συζητήθηκαν όλα όσα αφορούν στη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην «Pan Asia Investment». Οι δυο πλευρές φαίνεται πως οδεύουν σε συμφωνία και μάλιστα εκδόθηκε και κοινή δήλωση των δυο ανδρών, στην οποία υπογραμμίζεται πως ορίζεται ως ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών για την αλλαγή ιδιοκτησίας στην «πράσινη» ΠΑΕ, η 30ή Ιουνίου 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments.
  2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.
  3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.
  4. Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα. Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κκ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει:

α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος

β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο.

Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ