ΣΠΟΡ

Όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη και Ευρωλίγκα

Όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη και Ευρωλίγκα
Για όλους και για όλα μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με συνέντευξή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν στον Παναθηναϊκό.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio», μίλησε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο «τριφύλλι». Δόθηκαν απαντήσεις τόσο για τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ όσο και για το ανοικτό θέμα με την Ευρωλίγκα…

Αναλυτικά όσα είπε για:

Την κίνηση προς το ανδρικό βόλεϊ του Παναθηναϊκού: «Όπως έχω πει, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υπάρχει ένας ενιαίος Παναθηναϊκός, κάτω από μία διοίκηση και μία στέγη. Λόγω της απόφασης του κ. Αλαφούζου να προτιμήσει να δώσει την ΠΑΕ στον Ταϊλανδό επιχειρηματία, αυτό δεν φέρνει άλλη λύση να προχωρήσει το μπάσκετ, το βόλεϊ και ο Ερασιτέχνης, με ενιαία… στέγη είτε τη Λεωφόρο, είτε το ΟΑΚΑ. Θα δούμε, για να έχει ο Παναθηναϊκός συνέχεια».

Το αν οι κινήσεις του είναι μόνο για το βόλεϊ ή για όλο τον Ερασιτέχνη: «Αυτή είναι η πρόθεση μας. Πέρυσι που έγινε μία κίνηση για τον Ερασιτέχνη, υπήρχαν εντός άτομα που δεν ήταν της εμπιστοσύνης μου και σε κάποιες στιγμές προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές. Τώρα υπάρχουν άτομα που έχουν αποδείξει πως αγαπούν τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα μπορέσει να γίνει μία ωραία διοίκηση να τον βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από το τέλμα που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το βόλεϊ».

Το ποσό που θα χρειαστεί να επενδυθεί στο ανδρικό βόλεϊ: «Αυτό θα τα δουν οι άνθρωποι που είναι η δουλειά τους. Ο Παναθηναϊκός θα είναι άκρως ανταγωνιστικός στο βόλεϊ την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να πάρει πρωτάθλημα, γιατί δεν θέλω να βάλω ψηλά τον πήχη, αλλά θα κάνουμε μία προσπάθεια για να ορθοποδήσει».

Το αν θα γίνε κίνηση και για το γυναικείο βόλεϊ: «Όλα τα τμήματα πρέπει να πάρουν μία σειρά. Δεν μπορούν από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξουν πολλά πράγματα. Το βόλεϊ ανδρών είναι αυτό που πρέπει πρώτα να γίνει μία προσπάθεια και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα τμήματα».

Το θέμα του Βοτανικού: «Εγώ σας το είπα και από την πρώτη τοποθέτηση είχα κάνει την περσινή χρονιά μία πρόταση με το PAO Foundation, όπου όλα τα τμήματα θα έχουν μία κοινή στέγη. Θεώρησα πως καλύτερη ήταν το ΟΑΚΑ. Οι συζητήσεις με την Κυβέρνηση πάνε καλά. Υπάρχει η διαβεβαίωση να προχωρήσει, να υλοποιηθεί το πρότζεκτ και να μπορέσει η Αθήνα να έχει ένα τεράστιο κέντρο. Αν κάπου κολλήσει, υπάρχει και το plan b. Αυτό είναι η Λεωφόρος, όπου μπορεί να δημιουργηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ, όλοι οι υπόλοιποι χώροι να αναμορφωθούν κατάλληλα για τα υπόλοιπα τμήματα, σε καλές εγκαταστάσεις και να προχωρήσουμε».

Το πλάνο του Athens Alive: «Έχουν γίνει διάφορες ομάδες εργασίας με όλα τα τεχνικά επιτελεία της Κυβέρνησης. Είμαστε σ’ ένα τελικό στάδιο, περιμένουμε να υπογραφεί ένα MoU από την Κυβέρνηση, για να δούμε πως θα μπορέσουν να αλλάξουν λίγο κάποιες χρήσεις, πάντα στα πλαίσια το νόμου για να μπορέσει πραγματικά να δούμε πως αυτή η προσπάθεια να είναι βιώσιμη και να μπορέσουν και οι ξένοι να κάνουν την επένδυση τους. Αυτοί οι κολοσσοί που είναι μαζί μας.

Το αν θα έχει υπογραφεί το MoU μέχρι το τέλος του Μαΐου: «Στα χέρια της Κυβέρνησης είναι. Από εμάς έχει φύγει. Είναι στα γραφεία των αρμοδίων υπουργών. Περιμένουμε και το ok του Πρωθυπουργού της χώρας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, βάσει προγράμματος».

Το γεγονός πως εργάζονται έξι διαφορετικά συνεργεία για να είναι νόμιμο το πλάνο: «Αυτό είναι η διάθεση. Είμαστε σ’ αυτό το στάδιο αυτή τη στιγμή. Να μπορέσουμε, πάντα στο νόμιμο να τις ξεπεράσουμε ώστε το πρότζεκτ να είναι βιώσιμο».

Την φερόμενη απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου για τα 4 εκατομμύρια ευρώ: «Συγγνώμη, σας παρακαλώ. Μην με βάζετε να μιλήσω για τον κ. Αλαφούζο. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος, τουλάχιστον ως προς εμένα, έχει φανεί αναξιόπιστος σε πάρα πολλά πράγματα και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ επ’ αυτού».

Τις επαφές με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ο κ. Αλαφούζος επικοινώνησε μαζί μου. Μου λέει: «Δημήτρη υπάρχει μία πρόταση από τον κ. Παϊρότ Πιέρμπονγκσανγκ. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να δω αν εσύ έχεις κάποια διάθεση να προχωρήσετε μαζί». Η απάντηση η δική μου ήταν μία πρόταση που του λέω: «Γιάννη δεν υπάρχει η διάθεση αυτή τη στιγμή να λάβουμε ρίσκο 40 εκατομμυρίων ευρώ, όπως σου έχω πει επανειλημμένως, αν προχωρήσει το Athens Alive, όλα τα χρέη, είτε τα προσωπικά σου, είτε του Παναθηναϊκού, θα τα αναλάβουμε εξ ολοκλήρου». Επειδή, δεν προλαβαίνουμε αυτή τη στιγμή να πάρουμε κάποια δέσμευση από την Κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει το Athens Alive, του έκανα μία πρόταση, εάν θέλει να πάρω το μάνατζμεντ φέτος, το οποίο πιστεύω ότι με την συμμετοχή του κόσμου, με την αγάπη του, θα υπήρχαν αρκετά μεγάλα έσοδα, να μπορέσει, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά, να αποπληρώσει τα χρέη. Σε περίπτωση που προχωρήσει το Athens Alive ότι χρέη έχουν μείνει από τα 47 εκατομμύρια ευρώ, θα τα αναλάβουμε εξ ολοκλήρου, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει, θα του παρέδιδα πίσω το μάνατζμεντ στο τέλος της χρονιάς. Εκείνος και θα είχε την δυνατότητα να φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας που τον τελευταίο καιρό είναι λίγο δύσκολη η θέση του από εκεί που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός και θα έπαιρνε πίσω μία εταιρία, η οποία θα είχε λιγότερα χρέη. Άρα θα ήταν κερδισμένος και από τις δύο περισσότερο. Καταλαβαίνω πως για δικούς του λόγους, προτίμησε να προχωρήσει με τον κ. Παϊρότ Πιέρμπονγκσανγκ».

Το αν είχε συμφωνήσει αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος: «Συμφώνησε, του άρεσε πάρα πολύ η ιδέα μου. Μου είπε να βρεθούν την Παρασκευή για να το ολοκληρώσουμε. Προφανώς κάτι μεσολάβησε. Δικαίωμά του είναι, δικές του είναι οι μετοχές, δική του απόφαση ήταν, οφείλω να την σεβαστώ, όπως και την σέβομαι 100%».

Το αν υπάρχει μία μεροληψία από την Κυβέρνηση προς την πλευρά του Παϊρότ Πιέρμπονγκσανγκ:«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, όπως θα έκανε για κάθε σύλλογο της χώρας, νομίζω ότι έχει πράξει σωστά, κοιτώντας κάθε εναλλακτική. Γιατί μπορεί να προχωρήσει το ΟΑΚΑ. Δεν θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός , ένας τόσο μεγάλος σύλλογος να έχει μία συνέχεια; Άρα καλώς έκανε και εξέταζε κάθε περίπτωση. Θα ήταν άδικο εκ μέρους μου να έχω κάποιο παράπονο από την Κυβέρνηση για το θέμα του Παναθηναϊκού.

Το «συνοικέσιο» της Κυβέρνησης με τον Παϊρότ Πιέρμπονγκσανγκ που φέρεται να έχει κάνει ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του Πρωθυπουργού, έχει ως προϋπόθεση τον Βοτανικό και αν έρχεται σε αντίθεση με το Athens Alive: «Δεν μπορώ με βεβαιότητα αν ο κ. Γιώργος Τσίπρας ήταν ο άνθρωπος που έχει κάνει το «συνοικέσιο», όπως είπατε. Από εκεί και πέρα, το έχω διαβάσει σε διάφορα δημοσιεύματα, δεν έχει διαψευστεί, άρα για χάρη της κουβέντας να δεχθώ πως είναι έτσι όπως το λέτε. Από εκεί και πέρα, η Κυβέρνηση είχε την διάθεση και πολύ καλά έκανε, να δει αν υπάρχει δυνατότητα να δει αν μπορεί να βρει κάποιους επενδυτές για τον Παναθηναϊκό αυτή τη δύσκολη στιγμή που έχει βρεθεί. Τώρα, αν αυτό έχει μέσα τον Βοτανικό, δεν το γνωρίζω. Από τα ρεπορτάζ το διαβάζω. Για μένα ο Βοτανικός, από τότε το είχα πει ότι είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο δεν έχει όλο το σύλλογο μέσα, γιατί δεν είχε προβλεφθεί γήπεδο μπάσκετ. Θεωρώ ότι το Athens Alivew, είναι χιλιάδες φορές καλύτερη πρόταση γιατί θα μπορέσει και αυτή η Ολυμπιακή πολιτεία, το Ολυμπιακό χωριό να αναβιώσει και να έχει ξανά μια ζωντάνια και να στεγάσει όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού».

Το αν ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος, την απόφαση που θα έπαιρνε: «Την απόφασή του ο κ. Αλαφούζος την πήρε. Εγώ το να πω κάτι εγώ θα είναι λάθος. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή».

Το αν θα έκανε νέα πρόταση: «Κάναμε κάποιες διαπραγματεύσεις πριν τα Χριστούγεννα, νομίζω τον Σεπτέμβριο και κάθε μέρα τα χρέη ανέβαιναν κατά 5 εκατομμύρια ευρώ. Κάναμε κάποιες συναντήσεις και συζητήσεις. Εγώ σας είπα μέχρι που ήμουν διατεθειμένος να φτάσω. Ήταν το να μπορέσω να συσπειρώσω, να βάλω ακόμα και την τελευταία μου… σταγόνα ενέργειας, φαιάς ουσίας και χρηματικής να μπορέσω να πάρω την διαχείριση φέτος για να βγάλω τον κ. Αλαφούζο από τη δύσκολη θέση από την οποία μου είπε ότι βρίσκεται. Θεωρώ ότι ήταν μία καλή πρόταση. Από εκεί και πέρα, Είναι δικαίωμά του, πήρε μία απόφαση και ελπίζω να είναι για το καλό του Παναθηναϊκού. Έτσι θέλω να πιστεύω».

Το αν είχε επικοινωνία με κάποιους από την πλευρά του Παϊρότ Πιέρμπονγκσανγκ ή αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας: «Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία, τίποτα απολύτως. Τώρα εγώ δεν είχα κάποιο λόγο να έρθω σε επικοινωνία. Τώρα αν εκείνοι προχωρώντας το Athens Alive, θεωρούν πως θα ήταν μία καλή έδρα για εκείνους, βεβαίως να προχωρήσω. Μόνο χαρά μας θα ήταν να είναι ο Παναθηναϊκός. Για να μπορέσει ένας σύλλογος, τη σήμερον ημέρα να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, να είναι αυτόφωτος και να μην έχει ανάγκη τον κάθε Γιαννακόπουλο, τον κάθε Παπαδόπουλο, όπως θέλετε βάλτε το. Τη σήμερον ημέρα, μόνο οι Σεΐχηδες μπορούνε και κρατούν ομάδες μόνοι τους. Οφείλουν να υπάρχουν κάποια σχήματα, οφείλουν να υπάρχουν ομάδες να έχουν δικά τους γήπεδα και μόνο έτσι μπορεί ένας σύλλογος να σταθεί στα πόδια του, χωρίς να έχει ανάγκη τον οποιοδήποτε επενδυτή, τον οποιοδήποτε τρελό που βάζει λεφτά».

Το γεγονός πως είναι αμφίβολης προέλευσης χρήματα από διάφορα σχήματα που παίρνουν ομάδες και οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί: «Θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω ως οπαδός. Αυτή τη στιγμή στην κατάσταση που έχει περιέλθει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που γλιτώσαμε τον υποβιβασμό τελευταία στιγμή, περιμένοντας τις ψήφους των άλλων ομάδων και δεν ήταν στα χέρια μας... Θεωρώ πως, αν και ακούγετε λίγο χυδαίο αυτό που θα πω, απ’ όπου κι αν έρχονται τα χρήματα είναι ευπρόσδεκτα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με 110 χρόνια ιστορίας, οφείλει να έχει μέλλον και μακάρι αυτή η προσπάθεια του Ταϊλανδού επιχειρηματία να φέρει αποτελέσματα. Όλοι θα την αγκαλιάσουμε και όλοι θα είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια μπορεί να φέρει το καλό του Παναθηναϊκού».

Το πώς έφτασε ως εδώ το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού: «Δε θα μπορούσα να μην ήμουν έτσι. Όταν έχω μεγαλώσει σ’ ένα σπίτι με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, οι οποίοι είναι δύο άνθρωποι που έχουν δώσει όλη τους την ζωή για τον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορούσα εγώ να βγω κάτι διαφορετικό. Συνήθως λένε ότι το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. Έτσι κι εγώ έχω αγαπήσει τον Παναθηναϊκό. Πρωτίστως το βλέπω ως οπαδός και δευτερευόντως ως ο άνθρωπος που έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνω αυτά τα οποία έχω κάνει. Θέλω να πιστεύω ότι έχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου στον Παναθηναϊκό. Εξού και το κομμάτι το συναισθηματικό. Πρώτα το βλέπω ως οπαδός και ως φίλαθλος και πολύ μετά ως παράγοντας: Σίγουρα, το οικονομικό ήταν αυτό που έφερε τον Παναθηναϊκό σ’ αυτή την κατάσταση. Ενδεχομένως έχουν παρθεί και κάποιες λάθος διοικητικές αποφάσεις. Αλλά μη όντας μέσα στον χορό, θα σας πω ψέματα, προσωπικές απόψεις και όπως όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του. Θα προτιμούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου, γιατί είναι άποψη και δεν είναι κάτι τεκμηριωμένο».

Το που βρίσκεται το θέμα με την Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυσαρεστημένος από τον τρόπο διαχείρισης της διοργανώτριας αρχής σε πολλούς τομείς. Και στο κομμάτι του σεβασμού που για εμάς είναι το νούμερο ένα. Και σε αγωνιστικό τομέα θεωρώ ότι η Ευρωλίγκα δεν μας έχει αντιμετωπίσει με τον απαιτούμενο σεβασμό. Στα κομμάτια των πειθαρχικών, πάλι υπάρχουν κάποια θέματα και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια λύση. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπερτομέου ακόμα και την ύστατη στιγμή θα καταλάβει το λάθος που έχει κάνει και θα κάνει την όποια προσπάθεια να το διορθώσει».

Το αν η λύση είναι η παραίτηση του Μπερτομέου: «Το να αλλάξουν τα πρόσωπα, πιστεύω ότι θα έφερναν λύσεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή προσώπων. Απαραίτητη είναι η αλλαγή αντιμετώπισης του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός και η οικογένειά μας που είμαστε 30 χρόνια στο μπάσκετ, απαιτούμε τον σεβασμό, γιατί είμαστε μία οικογένεια που έχουμε ρίξει πάρα πάρα πολλά λεφτά στο μπάσκετ και πιστεύω ότι έπρεπε να αντιμετωπιζόμαστε διαφορετικά».

Το αν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση: «Αυτή την ερώτηση θα έπρεπε να την κάνετε στον κ. Μπερτομέου. Σας είπα ότι απαιτούμε μία αλλαγή συμπεριφοράς και να διορθωθούν οι ασέβειες που έχουν γίνει προς την οικογένειά μας. Σε όλα τα μέλη. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Ευρωλίγκα. Όλο αυτό το πράγμα ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, μετά από τον αγώνα που θεώρησα πώς ήταν η διαιτησία δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Υπήρξαν κάποια σχόλια άσχημα για μέλη της οικογένειάς μου στα social media, κάτι για το οποίο, εγώ, θέλετε καλώς, θέλετε κακώς, εγώ προσπάθησα να υπερασπιστώ. Τώρα αν το έκανα με σωστό ή λάθος τρόπο, αυτό ο καθένας μπορεί να το κρίνει».

Το αν έχει κάποιες λάθος κινήσεις στην διαπραγμάτευση, να πιέσει για να αλλάξουν τα πράγματα:«Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο, αν δεν κάνω λάθη... Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν λάθη. Πόσω δε όταν έχεις τόσα πολλά αντικείμενα κάτω από την ομπρέλα σου και πρέπει να ασχοληθείς με πολλά. Θα κάνω πάρα πολλά λάθη. Θέλω να πιστεύω πως στο τέλος όταν κοιτάξω πίσω, το πρόσημο θα είναι συν».

Το αν θα είναι μεγαλύτερο το κόστος για τον Παναθηναϊκό αν αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα ή αν θα είναι για την Ευρωλίγκα: «Αν το μετράτε σε χρήματα θα είναι μεγάλο το κόστος για τον Παναθηναϊκό. Σε όλους τους τομείς θα υπάρχουν κάποια επακόλουθα. Εμείς όμως σαν Παναθηναϊκοί έχουμε μάθει να πολεμάμε. Πάνω απ’ όλα είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός. Αν πρέπει να υποστούμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή για να μπορέσουμε να προασπίσουμε τον σεβασμό και αξιοπρέπειά μας, θα το κάνουμε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί και οι άνθρωποι που είναι μέσα στην Ευρωλίγκα, ακόμα και την ύστατη στιγμή, θα καταλάβουν ότι έχουν κάνει κι αυτοί κάποια λάθη. Το θέμα είναι να διορθώνεται η λάθος δράση και από εκεί και πέρα διορθώνεται και η λάθος αντίδραση.

Την επιστολή των 10 ομάδων της Ευρωλίγκας: «Αν σας απαντήσω θα ρίξω λίγο παραπάνω λάδι στην φωτιά, το οποίο δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ότι αυτή τη στιγμή, η Ευρωλίγκα να καταλάβει ότι όλα έχουν ξεκινήσει από μία δική τους λάθος δράση και από εκεί και πέρα όλες οι αντιδράσεις μπορούν να διορθωθούν. Το έγραψαν ο πατέρας μου ο Παύλος με τον θείο μου τον Θανάση. Τεχνικά θέματα μπορούν να λυθούν. Υπάρχουν ηθικά θέματα που δεν μπορούν να λυθούν. Τα ηθικά θέματα, θα πρέπει και η Ευρωλίγκα, ξαναλέω για τρίτη φορά, να καταλάβει ότι έχει σφάλει σε κάποια πράγματα, να μην είναι τόσο δικτατορικοί, αν μου επιτρέπεται η έκφραση και να καταλάβουν ότι με σωστό διάλογο και με σωστές δράσεις όλα μπορούν να λυθούν. Όλα είναι στο χέρι της Ευρωλίγκας».

Το αν θα γίνει το Final 4 στην Αθήνα και αν μπορεί να αλλάξει την απόφαση του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα: «Πέρυσι σε μία συνάντηση ιδιοκτητών είχε ακουστεί από τον κ. Μπερτομέου αυτή η πρόθεση, έχω ακούσει και από κάπου αλλού, θα μου επιτρέψετε να μην το βγάλω στον… αέρα, ότι υπάρχει μία τέτοια διάθεση. Είναι μία ακριβή διοργάνωση. Σας είπα ότι όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας, Το νούμερο ένα είναι να αποκατασταθεί η ασέβεια που έχει υποστεί ο Παναθηναϊκός και η οικογένειά μας από την Ευρωλίγκα. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να λυθούν. Και υπάρχει η διάθεση να λυθούν».

Το αν η λάθος δράση αγγίζει θέματα προσωπικά, διαιτησίας και οικονομικά: «Οικονομικά και διαιτητικά είναι θέματα τεχνικά. Όλα αυτά μπορούν να λυθούν. Το γεγονός ότι προσπαθώντας εγώ να υποστηρίξω τα μέλη της οικογένειάς μου, τα οποία θίχθηκαν με αυτό το βάναυσο τρόπο στα social media από πολλούς φιλάθλους Τούρκους, είναι για μένα ύψιστης σημασίας. Το γεγονός αν το έκανα σωστά ή λάθος είναι μία άλλη κουβέντα. Από εκεί και πέρα, η Ευρωλίγκα οφείλει να πάρει πίσω όλες αυτές τις ποινές, οι οποίες ξεκίνησαν από εκεί. Δεν είχα καμία διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με την Ευρωλίγκα. Τόσα χρόνια γνωρίζουμε τα οικονομικά θέματα, γνωρίζουμε τα θέματα διαιτησίας. Παρόλα, μέσα από τις συναντήσεις με τους μετόχους, μέσα από τις συναντήσεις με το μάνατζμεντ της Ευρωλίγκας προσπαθήσαμε να τα λύσουμε. Δεν είχαν λυθεί τα περισσότερα. Βεβαίως υπάρχουν θέματα σ’ αυτούς τους τομείς ακόμα τα οποία είναι άλυτα. Βεβαίως και θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερη διαχείριση. Όλα ξεκίνησαν από την άδικη ποινή, την οποία «έφαγα» σε προσωπικό επίπεδο, για το θέμα το να μην μπορώ να πάω στο γήπεδο και οικονομικές ποινές που έχω «φάει», λόγω το ότι προσπάθησα να προστατεύσω την οικογένεια μου. Σε αυτά είμαι ανένδοτος, σε αυτά όλη η οικογένεια είναι ανένδοτη. Θα πρέπει όλες αυτές οι ποινές να τραβηχτούν πίσω και είμαι και εγώ διατεθειμένος να ρίξω ότι απλά νερό στο κρασί μου, να το αραιώσω πάρα πολύ για το καλό του αθλήματος, για το καλό του Παναθηναϊκού και για το καλό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που έχουν την απαίτηση και πολύ καλά κάνουν, να έρχονται και να βλέπουν έναν Παναθηναϊκό πολύ υψηλού επιπέδου».

Το αν είναι μία συνθήκη η απόσυρση των ποινών που του έχουν επιβληθεί: «Ναι και να υπάρξει και μία διόρθωση σ’ αυτή την ανακοίνωση που είπατε νωρίτερα. Σας παρακαλώ να μην επεκταθούμε άλλο και δεν θα ήθελα να ρίξω κι άλλο λάδι στην φωτιά. Καλό θα είναι να ακούσουν και την συνέντευξή μου οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας, να διαβάσουν με προσοχή τις δηλώσεις του πατέρα μου και του θείου μου που έκαναν την περασμένη εβδομάδα και θέλω να πιστεύω ότι αν πραγματοικά δεν υπάρχει εμπάθεια, δεν είναι κάτι προσωπικό και πιστεύουν στο καλό του αθλήματος, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση».

Το Final 4 του Basketball Champions League και το επίπεδο των ομάδων: «Οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν χαμηλότερο μπάτζετ από τις ομάδες που είναι στην Ευρωλίγκα. Η διοργάνωση ήταν άκρως πετυχημένη. Το χάρηκα πάρα πολύ. Δεν σας κρύβω πως το πανηγύρισα λες και το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός χθες που το πήρε η ΑΕΚ γιατί πραγματικά κάνει μία εξαίρετη προσπάθεια αυτή που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τους ανθρώπους της ΑΕΚ Είναι μία ελληνική ομάδα πάνω από όλα και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Κάθε τίτλος, κάθε κούπα που έρχεται στην χώρα μας, είναι άλλο ένα τούβλο για να μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε η μεγαλύτερη χώρα στο μπάσκετ».

Το αν είναι διατεθειμένος να την πάει την ομάδα στο Basketball Champions League: «Το έχω δηλώσει πολλές φορές. Πάνω απ’ όλα είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της οικογένειάς μας και του συλλόγου που λέγεται Παναθηναϊκός».

Το αν θα πέσει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας: «Το ανέφερα και μετά την συνάντηση που έκανα με την FIBA. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, όπως έχουμε κάνει 30 χρόνια, να τον κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο επίπεδο».

Τα play offs του πρωταθλήματος: «Πρέπει να πάμε να το πάρουμε στο πρωτάθλημα».

Τα διαδοχικά χρόνια που ο Παναθηναϊκός κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο: «25 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος».

Το αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος: «Κανένας. Είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και θέλω ότι αυτό θα μπορέσει να αποδειχθεί και εντός των τεσσάρων γραμμών και θα μπορέσουμε να πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Το ποιος μπορεί να πάρει την Ευρωλίγκα: «Θεωρώ ότι η Ζαλγκίρις έχει κάνει μία καλή προσπάθεια. Συνήθως κάποιες τέτοιες προσπάθειες φτάνουν μέχρι το τέρμα. Η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ είναι ομάδες που έχουν πολύ υψηλό μπάτζετ, έχουν πολύ καλές ομάδες. Η Φενέρμπαχτσε έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ένα τεράστιο μπάτζετ, έχει τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είναι κι αυτός ένας εξαίρετος προπονητής. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δείχνει ότι είναι ένας προπονητής που θα έχει ένα τεράστιο μέλλον, μια πολύ συμπαγής ομάδα, μια ομάδα με αποτελέσματα και υπάρχει και η Ρεάλ που είναι ο πολυνίκης της διοργάνωσης. Θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό Final 4 και ελπίζω να κερδίσει ο καλύτερος».

Το αν υπάρχει πίκρα για την σειρά με την Ρεάλ από την διαιτησία ή τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός όφειλε να κερδίσει τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στον 3ο αγώνα υπήρχαν κάποιοι παράγοντες που δεν ήταν αγωνιστικοί. Νομίζω ότι όλη η Ευρώπη τα παρακολούθησε και έχουμε βγάλει όλοι τα συμπεράσματά μας».

Το αν είναι… δίκαιη τετράδα του Βελιγραδίου: «Έπρεπε να είμαστε στο Final 4 και νομίζω ότι αν φτάναμε, θα φτάναμε το τρόπαιο».

Την ομάδα που υποστηρίζει στο εξωτερικό: «Είμαι φανατικός Γιουβέντους».

Το αν θα κρατήσει τον Μάικ Τζέιμς στην ομάδα που είναι Γιουβέντους: «Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Δεν έχω επέμβει ποτέ. Η μοναδική φορά που επενέβη ήταν στον ερχομό του Τζέισον Καπόνο την πρώτη χρονιά. Κατάλαβα πως ήταν λάθος και έτσι δεν έχω ξαναμπεί στα θέματα του προπονητή και αυτός είναι άρχοντας και να παίρνει τις αποφάσεις στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Το πλάνο για την επόμενη σεζόν με την παραμονή του προπονητή και των παικτών: «Το θέμα του προπονητή σε καμία περίπτωση. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Τσάβι και θεωρώ ότι μπορεί μπορούμε να χτίσουμε κάτι πολύ ωραίο. Για παίκτες θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ