ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλλου: Πανέτοιμοι δηλώνουν στην ΑΕΚ

Τελικός Κυπέλλου: Πανέτοιμοι δηλώνουν στην ΑΕΚ
Μανόλο Χιμένεθ και Πέτρος Μάνταλος, πόζαραν μπροστά στο τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας. EUROKINISSI SPORTS/KLODIAN LATO

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν Μανόλο Χιμένεθ και Πέτρος Μάνταλος από πλευράς ΑΕΚ, ενόψει του τελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ που θα γίνει το Σάββατο.

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας… ξεκίνησε από την Παρασκευή (11/05) με τις συνεντεύξεις Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των δυο ομάδων. Η πλευρά της ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε πρώτη τον λόγο, στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, με τον προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ και τον αρχηγό της ομάδας, Πέτρο Μάνταλο, να δίνουν το στίγμα τους ενόψει της «μάχης» με τον ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του ήταν αυτός που σχολίασε πως ο τελικός θα πρέπει να είναι μια γιορτή για όλους τους συμμετέχοντες, ομάδες και φιλάθλους, ενώ τόνισε πως η ομάδα του είναι πανέτοιμη για όλα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, από τη δική του οπτική γωνία σχολίασε πως δεν υπάρχει άγχος στις τάξεις των παικτών.

«Να συνεχίσει να μεγαλώνει η ΑΕΚ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν αυτός που μίλησε πρώτος στη συνέντευξη Τύπου και ρωτήθηκε για το αν υπάρχει άγχος η ανυπομονησία. «Αυτό που περιμένουμε, είναι η ανταμοιβή για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Είναι τίτλος που τον δίνει ένα παιχνίδι και πρέπει να τα δώσουμε όλα», ήταν η απάντηση του Ισπανού τεχνικού. Όσο για το γεγονός ότι θα δώσει τον τρίτο του τελικό, απάντησε: «Είναι αλήθεια. Την πρώτη φορά τα καταφέραμε, τη δεύτερη είχαμε την ατυχία και φέτος έχουμε ξανά την ευκαιρία. Παίξαμε με πολλούς σπουδαίους αντιπάλους, την πρώτη μου χρονιά τον Παναθηναϊκό, φέτος τον Ολυμπιακό. Βρισκόμαστε ξανά εδώ για να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φαβορί, ο Χιμένεθ απάντησε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί. Πόσω μάλλον όταν έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες που έδειξαν ότι είναι τόσο δυνατές στο πρωτάθλημα», ενώ για το αν η ΑΕΚ έχει να αποδείξει τίποτα, πρόσθεσε: «Αν θέλει η ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει, είναι να προσπαθήσει να κερδίσει και αύριο. Ετσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες, όταν κατακτούν το Champions League σκέφτονται αμέσως πώς θα καταφέρουν να κατακτήσουν το επόμενο. Εγώ θέλω να δω την ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει και για να συμβεί αυτό πρέπει να παραμείνει συνεχώς ανταγωνιστική. Μπορεί να χάσει, μπορεί να κερδίσει, αλλά θα πρέπει πάντα να προσπαθεί για τη νίκη».

Αναφορικά με τον ορισμό του Ισπανού διαιτητή, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα. Εχει σφυρίξει πάνω από 250 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και φαντάζομαι ότι είναι ένας καλός διαιτητής. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξουν παράπονα και να έχουμε μια καλή διαιτησία. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους και υπεύθυνος για την εφαρμογή τους ο διαιτητής. Φυσικά και μπορεί να υπάρξει ανθρώπινο λάθος, αλλά το κακό είναι αν γίνει εσκεμμένα».

Τέλος, για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους, τόνισε: «Είχα προετοιμαστεί πνευματικά γι’ αυτήν την ερώτηση και σας ευχαριστώ! Γιατί εμείς κι εσείς οι δημοσιογράφοι μπορούμε με τα λόγια μας να κάνουμε το κλίμα πιο κρύο ή πιο ζεστό. Δυστυχώς σε τέτοιους αγώνες, όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο, είναι ο κόσμος στις κερκίδες, οι "όρθιοι" όπως τους λέω εγώ. Αυτοί δεν προστατεύονται από κανέναν. Γι’ αυτό θα ήθελα όλος ο κόσμος να έχει στο μυαλό του την επόμενη μέρα, ότι θα γυρίσει σπίτι του, θα γυρίσει στη δουλειά του, χωρίς να έχει πληγωθεί. Θα πρέπει ο τελικός να είναι γιορτή, οι οπαδοί να επικεντρωθούν μόνο στην ώθηση που θα δώσουν στις ομάδες τους κι εμείς οι επαγγελματίες να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

«Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα»

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πέτρος Μάνταλος, που ανέφερε ότι η ΑΕΚ θα δείξει και στον τελικό πως… τώρα ξεκινάει. «Δεν θεωρώ ότι έχουμε άγχος. Όπως είπε και ο προπονητής μας, είναι ένας τίτλος που δίνεται μετά από 90 λεπτά ίσως και 120. Το νταμπλ είναι αυτό που όλοι στην ομάδα σκεφτόμαστε. Αν τα καταφέρουμε θα γράψουμε τη δική μας ιστορία σ’ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι ήδη έχουμε πετύχει κάτι πολύ μεγάλο αυτή τη σεζόν. Ομως ως ποδοσφαιριστές πληρωνόμαστε για να καταλαβαίνουμε πού σταματούν οι πανηγυρισμοί. Είχαμε πει μεταξύ μας ότι τα πανηγύρια θα τελειώσουν το βράδυ της Κυριακής καθώς έπρεπε να μπούμε στο "τριπάκι" του τελικού».

Ο αρχηγός της Ένωσης, είπε ακόμα πως: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν, είτε μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα είτε εκτός. Αυτό που έχουμε πει μεταξύ μας με τα παιδία, είναι ότι η ΑΕΚ τώρα ξεκινάει. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό με κόσμο και από τις δύο ομάδες, χωρίς επεισόδια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην Ελλάδα αδυνατούμε να το κάνουμε αυτό, σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένας καλός τελικός και ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ