ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλλου: Δηλώνουν έτοιμοι για μάχη στον ΠΑΟΚ

Τελικός Κυπέλλου: Δηλώνουν έτοιμοι για μάχη στον ΠΑΟΚ
Ο αρχηγός και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ποζάρουν με το τρόπαιο που θα διεκδικήσουν το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ. EUROKINISSI SPORTS/KLODIAN LATO

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, κι ο αρχηγός του «δικεφάλου του Βορρά», Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει το Σάββατο με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Να κάνει το… back to back στις κατακτήσεις Κυπέλλων θέλει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε πέρσι 1-0 την ΑΕΚ στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου και πήρε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς είναι στην Αθήνα και είναι πανέτοιμοι για μια μεγάλη «μάχη», και πάλι απέναντι στην ΑΕΚ, στον τελικό για το 2018 που θα διεξαχθεί το Σάββατο (12/05) στο ΟΑΚΑ. Αυτό δήλωσαν, τουλάχιστον, ο αρχηγός του «δικεφάλου του Βορρά», Αντελίνο Βιεϊρίνια αλλά και ο προπονητής της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής, πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα έγιναν στο ελληνικό πρωτάθλημα υποστηρίζοντας πως ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κατακτήσει και την Super League λέγοντας πως ουσιαστικά κλάπηκε ο τίτλος από την ομάδα του. Από την πλευρά του ο Πορτογάλος άσος υποστήριξε πως υπήρξε το αίσθημα πως τους έκλεψαν τον τίτλο μέσα από τα χέρια τους, όμως, αυτό δεν θα τους επηρεάσει στον τελικό του Κυπέλλου.

«Θέλω να πάρω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Ο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που μίλησε πρώτος στη συνέντευξη Τύπου του φιναλίστ ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός του «δικεφάλου του Βορρά», σχολίασε χαρακτηριστικά πως: «Είναι ένας τελικός θέλουμε να κερδίσουμε. Εχουμε κάνει όλη την εβδομάδα αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε. Για μένα και για όλη την ομάδα, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Τελειώσαμε με τους περισσότερους βαθμούς. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το κύπελλο, έχουμε ένα καλό αντίπαλο και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με έναν τίτλο».

Όσο για την ευκαιρία που έχει να πάρει ένα τρόπαιο με τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Αυτός ήταν ο σκοπός μου, ήρθα για να κερδίσω τίτλους με την αγαπημένη μου ομάδα. Αυτό θα το σκεφτώ μόλις κερδίσουμε το κύπελλο. Είμαι χαρούμενος που γύρισα και για την σεζόν που κάναμε φέτος. Θέλω να τελειώσει με έναν τίτλο. Είναι διαφορετικό. Στο Euro έχεις μία χώρα πίσω σου, είσαι ένα μήνα με την Εθνική και δεν είσαι συνεχώς μαζί με τους συμπαίκτες σου. Για μένα τουλάχιστον είναι διαφορετικό. Παίζω με τον ΠΑΟΚ, είναι η ομάδα μου, δεν έχω κερδίσει τίτλο και δεν θέλω να αφήσω να πάει χαμένη η ευκαιρία».

Ο Βιεϊρίνια ρωτήθηκε και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας: «Νιώθαμε φέτος την τιμωρία. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αν δεν τον προκαλείς. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε μόνο το παιχνίδι, τους θέλουμε δίπλα μας παντού, όχι μόνο στον τελικό, αλλά και τη νεά σεζόν. Παίξαμε φέτος σε άδειο γήπεδο. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που παίξαμε χωρίς κόσμο μία χρονιά. Τους θέλουμε δίπλα μας, μόνο έτσι θα κερδίσουμε κάτι».

Όσο για το τί έμαθε από τη φετινή χρονιά, είπε: «Έμαθα πολλά πράγματα. Έμαθα να μένω ήρεμος σε φάσεις που είναι δύσκολο. Αυτό που έγινε φέτος, μακάρι να μην γίνει ξανά τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι ωραίο να νιώθεις πως κλέβουν πράγματα μέσα από τα χέρια σου. Αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς για τη νέα χρονιά».

Τέλος, για το ποιος φιναλίστ είναι καλύτερος, απάντησε: «Εχουμε δείξει όλη τη σεζόν ποιος είναι καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής αν δεν του έπαιρναν τους βαθμούς. Θέλουμε να κερδίσουμε για εμάς, για τον κόσμο μας, τον πρόεδρό μας, τις οικογένειές μας και τον ΠΑΟΚ».

«Ηρεμία και καθαρό μυαλό»

Στις λεπτομέρειες θα κριθεί ο τελικός, σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός υποστήριξε πως «Σίγουρα είναι ένας τελικός και δεν έχει να κάνει με τις καταστάσεις, που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Χωρίς αμφιβολία στον τελικό, θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες, που ήταν οι καλύτερες στη σεζόν και δύο ομάδες, που παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο. Η δουλειά των ποδοσφαιριστών, το πνεύμα των ποδοσφαιριστών και η φιλοσοφία της ομάδας ήταν εξαιρετική. Παρά τα όσα έγιναν δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας πουθενά...».

Όσο για το που θα κριθεί ο αγώνας, είπε: «Ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο καθαρό μυαλό που θα έχει η κάθε ομάδα στις κρίσιμες στιγμές. Η ηρεμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και το καθαρό μυαλό θα κρίνουν το αποτέλεσμα του τελικού», και σε ερώτηση για τον Ισπανό διαιτητή, απάντησε: «Σχετικά με το θέμα της διαιτησίας δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Δεν θα σχολιάσω το διαιτητή. Δεν είναι η δουλειά μου. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να πάρουμε σωστές αποφάσεις».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ, ο Λουτσέσκου είπε: «Η ομοσπονδία έχει πάρει την απόφαση να διοργανώσει τον τελικό με τον καλύτερο τρόπο και λέγοντας ότι το καλύτερο στάδιο είναι το ΟΑΚΑ. Είμαστε εδώ για να παίξουμε αυτόν τον τελικό. Είμαστε εδώ για να δώσουμε την μάχη μας χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο».

Σε ερώτηση για τις διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, απάντησε: «Οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές. Εμείς θέλουμε να έχουν την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ επιλέγει ένα διαφορετικό είδος παιχνίδιου. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να κυριαρχούμε στο γήπεδο και να ελέγχουμε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν θέλει να έχει κατοχή και παίζει άμεσα παλεύοντας για τις δεύτερες μπάλες».

Ο Λουτσέσκου, κλήθηκε να απαντήσει και στο αν έχει να αποδείξει κάτι η ομάδα του. «Ότι είχαμε να αποδείξαμε, το αποδείξαμε όλη τη χρονιά. Τώρα θέλουμε να σηκώσουμε το κύπελλο, για τον κόσμο μας, για τα παιδιά μας, για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, για όλους. Όταν περιμένεις 32 χρόνια να απολαύσεις έναν τίτλο και βλέπεις να σου τον κλέβουν, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Ωστόσο δεν μπορούμε να μένουμε στο παρελθόν και η επόμενη ημέρα είναι ο τελικός», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ με την υπερηφάνεια μας και θέλουμε να κερδίσουμε. Απέναντι μας θα είναι μια πολύ καλή ομάδα, χωρίς να έχει σημασία ότι με τη δουλειά τους κέρδισαν λιγότερους πόντους στο γήπεδο, αλλά είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτός ο τελικός θα φέρει αντιμέτωπες τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ