ΣΠΟΡ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Φρούριο» το ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Φρούριο» το ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου
Ο κίνδυνος επεισοδίων έφερε μέτρα ακόμα και στις θέσεις των εκπροσώπων του Τύπου. KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το Σάββατο, ενώ στο ΟΑΚΑ έγιναν συγκεκριμένες εργασίες προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επεισοδίων.

Με… φρούριο έχει αρχίσει να μοιάζει το ΟΑΚΑ από την Παρασκευή, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που έγιναν στο στάδιο και στον περιβάλλοντα χώρο του έτσι ώστε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δυο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Τα κιγκλιδώματα εμπρός των θυρών αλλά και μεταξύ τους, έχουν ενισχυθεί με πρόσθετα κάγκελα και πλέξιγκλας ενώ έχουν τοποθετηθεί διάφοροι φραγμοί σε σημεία όπου θα μπορούσε να υπάρξει είτε επικοινωνία των οπαδών μεταξύ τους, είτε με τον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανακοινώσει τα μέτρα τα οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρά όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«** Κανένας οπαδός δεν θα πλησιάσει το ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο.

** Θα υπάρξει πολλαπλός έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπείας σε όλους τους οπαδούς των φιναλίστ που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, τις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο έλεγχος θα γίνει από την ΕΛ.ΑΣ.

** Έλεγχοι θα γίνουν σε δύο ζώνες: στο πάρκινγκ του γηπέδου μπάσκετ, στην «αψίδα των εθνών», στη Θ4, τη Θ35, τη Θ14 και τη Θ19.

** Η εγκυρότητα των εισιτηρίων και των προσκλήσεων θα ελέγχονται με ηλεκτρονικό έλεγχο στη διάρκεια των προελέγχων.

** Αστυνομικοί με πολιτικά θα ελέγχουν σε όλες τις θύρες του ΟΑΚΑ την ταυτοπροσωπεία των κατόχων των εισιτηρίων ακόμα και μετά την είσοδό τους στο Στάδιο.

** Είναι υποχρεωτική η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου.

** Θα ληφθούν μέτρα πλήρους διαχωρισμού των οπαδών των δύο ομάδων και αποκλεισμού κάθε δυνατότητας επαφής τους εντός και περιφερειακά του Σταδίου.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Ελληνική Αστυνομία καλούν όσους φιλάθλους δεν διαθέτουν εισιτήριο να μην επιχειρήσουν να πλησιάσουν την εγκατάσταση του ΟΑΚΑ.

Εντός του ΟΑΚΑ θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση των χώρων με παρουσία διμοιριών στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο.

Τον έλεγχο των αποδυτηρίων θα έχει αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ.

Εντός του αγωνιστικού χώρου θα βρίσκονται μόνον τα άτομα που έχουν δικαίωμα και προβλέπεται από τον κανονισμό/προκύρηξη της διοργάνωσης.

Θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ΟΑΚΑ ενεργές κάμερες σε όλους τους χώρους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ