ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Στην Αθήνα τα πρώτα πούλμαν των οπαδών από τη Θεσσαλόνίκη

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Στην Αθήνα τα πρώτα πούλμαν των οπαδών από τη Θεσσαλόνίκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Στα Μάλγαρα συγκεντρώθηκαν γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Τα πρώτα πούλμαν, που αποχωρούσαν ανά 25 από τα Μάλγαρα κατόπιν εντολής της αστυνομίας, έχουν ήδη φτάσει στις Αφίδνες.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο του τελικού Κυπέλλου.

H Αθήνα θυμίζει… φρούριο από την Παρασκευή ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που έγιναν στο στάδιο και στον περιβάλλοντα χώρο του έτσι ώστε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Νύχτα επεισοδίων

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια είχαν επίκεντρο την πλατεία Καραϊσκάκη, αλλά και την πλατεία Κάνιγγος όπου βρίσκονται γραφεία συνδέσμου του ΠΑΟΚ.

Πέτρες και μολότοφ από τους οπαδούς, αλλά και χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης από την αστυνομία συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα, κάνοντας αποπνικτική την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας για αρκετή ώρα.

Οι δρόμοι έκλεισαν προσωρινά έως ότου εκτονωθεί η ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ