ΣΠΟΡ

Σάλος στη Βουλγαρία μετά από ναζιστικό χαιρετισμό παιδιών στον τελικό κυπέλλου

Σάλος στη Βουλγαρία μετά από ναζιστικό χαιρετισμό παιδιών στον τελικό κυπέλλου
Pixabay

Προβληματισμό και έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στην Βουλγαρία περιστατικό που σημειώθηκε στον τελικό κυπέλλου, καθώς δύο ανήλικοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σβάστικες ζωγραφισμένες στο στήθος τους και χαιρέτησαν ναζιστικά.

Οι προκλητικές αυτές εικόνες έχουν κάνει από την Τετάρτη τον… γύρο της Ευρώπης, με πολίτες από την Βουλγαρία να δηλώνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι που οι φωτογραφίες των παιδιών διακινήθηκαν μέσω διαδικτύου.

Σε μια από τις φωτογραφίες, το ένα από τα παιδιά, που δεν μπορεί να είναι πάνω από 10 ετών, φαίνεται σαν να έχει σηκώσει το χέρι του για ναζιστικό χαιρετισμό…

Και τα δύο παιδιά είχαν γράψει συνθήματα πάνω στα σώματά τους, όπως «Όλοι οι αστυνομικοί είναι μπάσταρδοι».

«Βλέπουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς, κάτι που μας προβληματίζει» δήλωσε η Stefka Ilieva, εργαζόμενη των κοινωνικών υπηρεσιών.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η υπηρεσία θέλει να ταυτοποιήσει τα παιδιά και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο καταστεί δυνατό, τότε οι γονείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερό» πρόστιμο.

Έντονη δυσφορία για το περιστατικό εξέφρασε και η Οργάνωση Εβραίων της Βουλγαρίας. «Είναι απαράδεκτο μικρά παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν τέτοιες επιδείξεις» αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ