ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ξυλοκόπησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ και έβαλαν φωτιά στο όχημά τους

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ξυλοκόπησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ και έβαλαν φωτιά στο όχημά τους
EUROKINISSI

Επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο ΟΑΚΑ πριν από λίγο, όταν άγνωστοι υποχρέωσαν με τη βία πέντε οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποβιβαστούν από το βαν στο οποίο επέβαιναν, έβαλαν φωτιά στο όχημα και τους ξυλοκόπησαν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οπαδοί της ΑΕΚ.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, ορισμένοι εξ αυτών ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα.

Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, που έσβησαν την φωτιά, ενώ το όχημα υπέστη σοβαρές ζημιές.

129 πούλμαν έφτασαν στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Θεσσαλονίκη έφτασαν στην Αθήνα περί τα 129 πούλμαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα στα Μάλγαρα.

Τα πρώτα πούλμαν, που αποχωρούσαν ανά 25 από τα Μάλγαρα κατόπιν εντολής της αστυνομίας, έφτασαν το μεσημέρι στην Αθήνα και σταδιακά τους επετράπη να πάνε προς τον ΟΑΚΑ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με περί τους 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Νύχτα επεισοδίων

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια είχαν επίκεντρο την πλατεία Καραϊσκάκη, αλλά και την πλατεία Κάνιγγος όπου βρίσκονται γραφεία συνδέσμου του ΠΑΟΚ.

Πέτρες και μολότοφ από τους οπαδούς, αλλά και χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης από την αστυνομία συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα, κάνοντας αποπνικτική την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας για αρκετή ώρα.

Οι δρόμοι έκλεισαν προσωρινά έως ότου εκτονωθεί η ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ