ΣΠΟΡ

Basket League: Ισοφάριση ή «σκούπες» στα play offs

Basket League: Ισοφάριση ή «σκούπες» στα play offs
Τζάμπολ στα Game 2 των play offs της Basket League EUROKINISSI / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η δεύτερη αγωνιστική του πρώτου γύρου των play offs της Basket League θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (19/5) με το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει.

Στα πρώτα παιχνίδια των play offs, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που, είτε εύκολα, είτε δύσκολα, υπερασπίστηκαν την έδρα τους και πήραν το προβάδισμα για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά. Το απόγευμα του Σαββάτου (19/5) η δράση μεταφέρεται στα… σπίτια των φιλοξενούμενων που θέλουν να φέρουν την σειρά στα ίσια, προκειμένου να ελπίζουν για την ανατροπή στο τρίτο και τελευταίο ματς.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντέρμπι των «Δικέφαλων». Στις 16:00 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Game 2 της σειράς. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν τον πρώτο λόγο, μετά το 78-74 της Τετάρτης (16/5). Οι Θεσσαλονικείς θα παρουσιαστούν χωρίς τον Απόλλωνα Τσόχλα, ενώ η Ένωση δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Πιο εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός, απέναντι σε Κολοσσό και Κύμη, στην Ρόδο και την Χαλκίδα, αντίστοιχα. Οι «πράσινοι» έκαναν επίδειξη δύναμης στο πρώτο ματς, 96-65 στο ΟΑΚΑ και θέλουν, το απόγευμα του Σαββάτου (16:00) τη δεύτερη νίκη τους για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Αντίθετα, πιο δύσκολα πήρε τη νίκη στο Game 1 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 78-75 της ομάδας της Εύβοιας, αλλά έχουν τον πρώτο λόγο για να φτάσουν στο 2-0 στην αναμέτρηση που θα γίνει στην Χαλκίδα στις 18:00 και να περιμένουν τον νικητή από το ζευγάρι του Λαυρίου με τον Προμηθέα για να μάθουν τον αντίπαλο που θα έχουν στα ημιτελικά.

Οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο κλειστό του Λαυρίου, το απόγευμα στις 20:00 στο ματς που θα ρίξει την αυλαία στην δεύτερη μέρα των play offs. Οι Αχαιοί έχουν φτάσει στο 1-0 μετά το 75-70 στην Πάτρα, την στιγμή που η ομάδα της νοτιοανατολικής Αττικής θέλει να φέρει την σειρά στα ίσια.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα:
16.00 Κολοσσός - Παναθηναϊκός Superfoods (ΕΡΤ1)
Ο Παναθηναϊκός Superfoods προηγείται 1-0 στην σειρά

16.00 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (Cosmote Sport 4)
Ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0 στην σειρά

18.00 Κύμη - Ολυμπιακός (ΕΡΤ1)
Ο Ολυμπιακός προηγείται 1-0 στην σειρά

20.00 Λαύριο - Προμηθέας Π. (ΕΡΤ2)
Ο Προμηθέας προηγείται 1-0 στην σειρά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ