ΣΠΟΡ

Πασκουάλ: «Μου προκαλεί έκπληξη η τοποθέτηση του κ. Μπερτομέου»

Πασκουάλ: «Μου προκαλεί έκπληξη η τοποθέτηση του κ. Μπερτομέου»
Ο Τσάβι Πασκουάλ τοποθετήθηκε με δηλώσεις του για τα όσα είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου Eurokinissi Sports

Ο Τσάβι Πασκουάλ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods στην έδρα του Κολοσσού με 87-69.

Ο Καταλανός τεχνικός ρωτήθηκε σχετικά με τα όσα είπε ο CEO της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Mου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η τοποθέτηση καθώς αν δεν κάνω λάθος υπήρχε μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές μέχρι να ολοκληρωθεί το Final Four. Αν δεν κάνω λάθος είχε συμφωνηθεί να μην μιλήσουν στα media και να καθίσουν πριβέ μετά το τέλος του Final Four ώστε να βρουν τη λύση. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος ο κ. Μάνος (Παπαδόπουλος) είναι στο Βελιγράδι και όχι μαζί μου εδώ με την ομάδα (σ.σ.: στη Ρόδο) προκειμένου να μιλήσει γι' αυτά τα θέματα. Αυτός είναι ο λόγος που εξεπλάγην από αυτά που ειπώθηκαν. Η γνώμη μου είναι πως όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα δεν ωφελεί να μιλάς δημόσια στα media αλλά να κάθεσαι ήσυχα να βρίσκεις τη λύση. Δεν ωφελεί καμία διαπραγμάτευση για τη λύση ενός προβλήματος η δημόσια τοποθέτηση στα media», για να προσθέσει:

«Εδώ, θέλω να εκφράσω την θέση και την ευχή μου να βοηθήσουν πραγματικά τα κλαμπ να λήξει αυτή η διαμάχη. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιδρυτικό μέλος της EuroLeague και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι. Επίσης, θέλω να εκφράσω την αγάπη, την στήριξη και την περηφάνια που δουλεύω σε αυτό το κλαμπ του οποίου ηγείται η οικογένεια Γιαννακόπουλου και τώρα ο Δημήτρης. Είναι μια οικογένεια που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο μπάσκετ στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει στο παρόν και το μέλλον καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια. Αγαπώ την ομάδα του Παναθηναϊκού και θέλω να είμαι εδώ και στο μέλλον. Ξαναλέω είμαι πολύ περήφανος για αυτά που προσφέρει ο Δημήτρης και αυτά που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια στο μπάσκετ η οικογένεια του".

Ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ κατέληξε, λέγοντας: «Ξέρω πως δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει στα κλαμπ και στη διοργάνωση τι θα κάνουν αλλά όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος που σέβεται, υπηρετεί το μπάσκετ, δεν έχει προκαλέσει ποτέ και έχει το θάρρος της γνώμης του. Και σας λέω ξανά είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού. EuroLeague χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν γίνεται και ο Παναθηναϊκός πρέπει να αγωνίζεται εδώ, και αυτή ξέρω πως ήταν και η βούληση του κλαμπ αν δεν κάνω λάθος και για αυτό δεν ειπώθηκε τίποτα μετά την μεταξύ τους επικοινωνία πριν από λίγο καιρό. Γι’ αυτό μου προκάλεσε έκπληξη αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι».

Ο... ασκός του Αιόλου όμως είχε ανοίξει το πρωί όταν ο Μπερτομέου επιτέθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Οι «πράσινοι» απάντησαν στις προκλήσεις...

Ο CEO της Euroleague προχώρησε σε δημόσια επίθεση κατά της οικογένειας Γιαννακόπουλου δείχνοντας την πρόθεσή του να μην τηρήσει την εκεχειρία που υπήρχε και να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Βέβαια η μεγαλύτερη ιεροσυλία που συνεχίζει να πράττει είναι το γεγονός ότι επιμένει να ξεχωρίζει την οικογένεια Γιαννακόπουλου από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Γεγονός αδιανόητο, αν σκεφτεί κανείς πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει ξοδέψει η συγκεκριμένη οικογένεια προκειμένου να προσφέρει τόσο στο «τριφύλλι» όσο και στο μπάσκετ γενικότερα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα της εκεχειρίας, μέσα σε είκοσι ημέρες ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε στείλει ακόμα δύο τιμωρίες. Μία που αφορούσε αποκλεισμό ενός ακόμα έτους, αλλά και 160.000 ευρώ πρόστιμο. Η δεύτερη ήταν πρόστιμο 250.000 ευρώ για μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Δ. Γιαννακόπουλου. Για την ακρίβεια, μέσα σε είκοσι μέρες... εκεχειρίας, ο Καταλανός πρόλαβε να τιμωρήσει με πρόστιμο 410.000 ευρώ τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ και μ' έναν ακόμα χρόνο αποκλεισμού.

Δηλαδή, την ώρα που ζητούσε να μη φύγει η ομάδα και τόνιζε ότι επιθυμία του είναι να τα βρουν οι δύο πλευρές και είχε υποσχεθεί ότι θα βρισκόταν κάποια λύση για τις τιμωρίες και θα έκανε κάποια σχετική τοποθέτηση, την ίδια στιγμή έστελνε τιμωρίες.

Παράλληλα είχε ζητήσει να πέσουν οι τόνοι και είχε υποσχεθεί ότι βρεθεί μία λύση ώστε να μην φύγει ο Παναθηναϊκός από την Euroleague. Μάλιστα έκανε λόγο ότι θα υπήρχε επίσημη τοποθέτηση για τη λύση του προβλήματος.

Αντιθέτως η σημερινή (19/5) τοποθέτησή του δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή του τοποθέτηση, με την οποία έριξε λάδι στη φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ