ΣΠΟΡ

Euroleague: Το «θαύμα» της Ζαλγκίρις στην τρίτη θέση

Euroleague: Το «θαύμα» της Ζαλγκίρις στην τρίτη θέση
Τα... τρομερά «μωρά» του Γιασικεβίτσιους, στην τρίτη θέση σε όλη την Ευρώπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDREJ CUKIC

Εξαιρετική εικόνα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στον μικρό τελικό του Final Four της Euroleague στο Βελιγράδι, με τους Λιθουανούς να επικρατούν 79-77 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να τερματίζουν στην τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Το… θαύμα της Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μπορεί να μην έφτασε ως τον τελικό του Final Four του Βελιγραδίου όμως η πορεία της θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό της Παρασκευής, οι Λιθουανοί είχαν μπροστά τους την πρόκληση της διεκδίκησης της τρίτης θέσης, απέναντι στην πιο ακριβή και – ίσως – πιο πλήρης ομάδα στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ναι μεν δεν είχε κίνητρα σε αυτό το ματς αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως είναι αμελητέα ποσότητα, υποκλίθηκε στη θέληση και στο απίστευτο μπάσκετ της Ζαλγκίρις, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνεται στο τελικό 79-77 με το οποίο επικράτησαν οι Λιθουανοί.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εξαρχής ήταν κοντά στο σκορ και παρότι σε κάποιο σημείο η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη έδειξε πως θα ξεφύγει και θα «καθαρίσει» το ματς, οι Λιθουανοί δεν το παράτησαν… ποτέ. Στο τέλος του ημιχρόνου κατάφεραν να προσπεράσουν και να φτάσουν στο +5, ενώ «έτρεξαν» ένα απίστευτο 11-0 που τους έδωσε μεγάλο προβάδισμα. Μάλιστα, στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του «Σάρας» βρέθηκε ακόμα και στο +23, με την ΤΣΣΚΑ να… πελαγοδρομεί στο παρκέ της «Stark Arena».

Τη στιγμή, λοιπόν, που στις κερκίδες των χιλιάδων Λιθουανών είχε αρχίσει το πάρτι για το επίτευγμα της ομάδας τους, οι Ρώσοι είδαν τον εγωισμό τους να… θίγεται και επέστρεψαν στο ματς. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε άμυνα απίστευτα σκληρή, πόνταρε στην απειρία της Ζαλγκίρις κι έφτασε το ματς… στο σουτ! Οι Λιθουανοί, όμως, άντεξαν και εν τέλει επικράτησαν 79-77 πανηγυρίζοντας μια μεγάλη διάκριση. Γιασικεβίτσιους και παίκτες με το τέλος του αγώνα πήγαν στον κόσμο της ομάδας για να αποθεωθούν και να τον… αποθεώσουν για αυτό το υπέροχο ταξίδι που ολοκληρώθηκε με πολύ όμορφο τρόπο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ