ΣΠΟΡ

Το απίστευτο κόλπο της εθνικής Τυνησίας για να μην σπάσουν οι παίκτες το Ραμαζάνι

Το απίστευτο κόλπο της εθνικής Τυνησίας για να μην σπάσουν οι παίκτες το Ραμαζάνι
REUTERS/Denis Balibouse

Το Ραμαζάνι αποδεικνύεται σημαντικό εμπόδιο για τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου μουσουλμανικών χωρών, πλην βέβαια της Τυνησίας, που έχει βρει ένα πολύ έξυπνο κόλπο για να ενισχύει τους παίκτες της μόλις δύσει ο ήλιος.

Οι παίκτες της ομάδας τηρούν τους κανόνες του ραμαζανιού και δεν καταναλώνουν τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βέβαια, όπως είναι φυσικό, όταν παίζεις ποδόσφαιρο όντας νηστικός και διψασμένος η απόδοσή σου δεν μπορεί να είναι και πολύ καλή.

Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει ένας βολικός «τραυματισμός» την ώρα που οι παίκτες μπορούν πλέον να καταναλώσουν φαγητό και νερό. Η ομάδα λοιπόν, εκμεταλλευόμενη τον κανονισμό που επιβάλλει ο αγώνας να σταματά όταν τραυματιστεί κάποιος παίκτης ώστε να εξεταστεί από το ιατρικό προσωπικό, είδε τον τερματοφύλακά της να τραυματίζεται ακριβώς εκείνη τη στιγμή σε δύο περιπτώσεις.

Στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η Τυνησία πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ο Mouez Hassen έχει «τραυματιστεί» γύρω στο 50ο λεπτό, επιτρέποντας έτσι στους συμπαίκτες του να φάνε κάτι, καθώς τον εξετάζει γιατρός.

Στον αγώνα με την Πορτογαλία στις 29 Μαΐου ο Hassen έπεσε στον αγωνιστικό χώρο στο 58ο λεπτό. Οι συμπαίκτες του έτρεξαν στις πλάγιες γραμμές, όπου οι άνθρωποι της ομάδας τους έδωσαν ενεργειακά ποτά και κάτι ελαφρύ να φάνε.

Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε στο φιλικό με την Τουρκία. Ο τερματοφύλακας ένιωσε ξαφνικά πόνους στο 49ο λεπτό και ξάπλωσε στον αγωνιστικό χώρο. Οι συμπαίκτες του εκμεταλλεύτηκαν την παύση για να πάρουν και πάλι δυνάμεις.

Οι φαν της ομάδας κατάλαβαν το έξυπνο κόλπο και δημοσίευσαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Ένας συμπαίκτης του Hassen στη γαλλική Chateauroux του έκανε πλάκα μέσω twitter λέγοντας του πως όλοι γνωρίζουν ότι προσποιείται, με τον ίδιο να του απαντά, προφανώς αστειευόμενος: «Τραυματίστηκα, αδελφέ».

Το κόλπο των Τυνήσιων διασκεδάζει ιδιαιτέρως το διαδίκτυο, όμως, το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι αν ο Hassen θυσιάζεται μόνο για την ομάδα ή αν - μέσα στον πόνο του, φυσικά - καταναλώνει και αυτός κάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ