ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Στα γαλανόλευκα βάφτηκε η γενέτειρα του Μέσι

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Στα γαλανόλευκα βάφτηκε η γενέτειρα του Μέσι
REUTERS/Agustin Marcarian

Στα γαλανόλευκα βάφτηκε η γενέτειρα του Λιονέλ Μέσι στην Αργεντινή, ενόψει του Μουντιάλ που αρχίζει στις 14 Ιουνίου, στη Ρωσία.

Το Ροσάριο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, με περισσότερους από 1,35 εκατ. κατοίκους. Αποτελεί επίσης ιδιαίτερη πατρίδα του επαναστάτη Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα.

Συγκεκριμένα, στη λαϊκή συνοικία της Λα Μπαντάχα, όπου γεννήθηκε ο Μέσι, βγήκαν στο δρόμο ενήλικες και παιδιά και έβαψαν τα πεζοδρόμια και τα κτήρια με τα χρώματα της σημαίας της Αργεντινής, θαλασσί και λευκό, ως ένδειξη της στήριξής τους στην εθνική ομάδα της πατρίδας τους.

Οι κάτοικοι δεν ξέχασαν να ζωγραφίσουν σε πολλά σημεία της περιοχής, όπως σε κολόνες φωτισμού, τοίχους και στενά περάσματα το Νο 10, μια υπενθύμιση προς όλους του ποδοσφαιρικού ινδάλματός τους.

Η Αργεντινή κατέκτησε τελευταία φορά το τρόπαιο στο Μουντιάλ του 1986, με ηγέτη τον θρυλικό Μαραντόνα, όταν στον τελικό επικράτησε με 3-2 της Δυτικής Γερμανίας. Ο Λιονέλ Μέσι, που γεννήθηκε ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την εθνική Αργεντινής, θεωρείται διάδοχος του Μαραντόνα στην Αργεντινή και οι φίλαθλοι της «αλμπισελέστε» προσδοκούν στα γήπεδα της Ρωσίας την ίδια επιτυχία με αυτή προ 32 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ