ΣΠΟΡ

Basket League: Άλωσε ξανά το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός Superfoods

Basket League: Άλωσε ξανά το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός Superfoods
Για τέταρτη συνεχόμενη φορά πέρασε νικητής από το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός Superfoods κι έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών. Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 71-66 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών της Basket League και πήρε ξανά στα χέρια του το πλεονέκτημα της έδρας…

Τη αγαπημένη του... συνήθεια, επανέλαβε ο Παναθηναϊκός Superfoods και στη διάρκεια των φετινών τελικών της Basket League. Οι «πράσινοι» νίκησαν ξανά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, 71-66 αυτή τη φορά, για τέταρτη συνεχόμενη φορά και έκαναν το 1-1 στη σειρά. Πλέον, το πλεονέκτημα της έδρας περνά ξανά στα χέρια της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του από τον πάγκο και την οδήγησε σε ακόμα μια νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειχνε να είναι αποφασισμένος για το 2-0, αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλύτερο και ξεκάθαρο πλάνο. Ο Πασκουάλ εμπιστεύτηκε από την αρχή τον Ματ Λοτζέσκι, «εμφάνισε» τον Ζακ Όγκαστ σε ένα κομβικό σημείο και πήρε πράγματα από τον νεαρό σέντερ, τη διαφορά όμως για ακόμα μια φορά έκανε ο εξαιρετικός Νικ Καλάθης. Ο ηγέτης των «πράσινων» είχε 18 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ στο σκοράρισμα τον ακολούθησε και ο Μάικ Τζέιμς με 17 πόντους.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο μοναδικός που προξένησε προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου που είχε 13 πόντους, τους περισσότερους σε καθοριστικά σημεία. Κακή εμφάνιση για ένα ακόμα ματς από τον Βασίλη Σπανούλη που είχε μεν 12 πόντους αλλά κακές αποφάσεις σε κομβικά σημεία του αγώνα, όπως στη φάση των τελευταίων δευτερολέπτων όπου απέτυχε να σκοράρει με ντράιβ.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (10/06), στις 19:00, όπου ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα αναζητήσουν το 2-1 που θα φέρει τον νικητή μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12, Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 6, Ρόμπερτς 7 (1), Μακ Λιν 4, Μπράουν 4 (1), Παπαπέτρου 13 (2), Στρέλνιεκς 3 (1), Μάντζαρης, Ουίλτζερ 3 (1)

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς 5 (1), Γκιστ 8, Λοτζέσκι 13 (2), Καλάθης 18 (3), Τζέιμς 17, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ 4, Αντετοκούνμπο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ