ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ασταμάτητη η Ουρουγουάη

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ασταμάτητη η Ουρουγουάη
Μεγάλη νίκη της Ουρουγουάης σε βάρος της Ρωσίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TATYANA ZENKOVICH

Η Ουρουγουάη νίκησε 3-0 τη διοργανώτρια Ρωσία και προκρίθηκε από την κορυφή του Α’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 έχοντας το απόλυτο.

Καμία… έκπτωση δεν έκανε η Ουρουγουάη στην αναμέτρησή της με τη διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, Ρωσία. Οι «τσελέστε» ήταν ασταμάτητοι και στο τελευταίο παιχνίδι του Α’ ομίλου, το οποίο θα καθόριζε και το ποιος θα περάσει ως πρώτος από το συγκεκριμένο γκρουπ. Η Ουρουγουάη επικράτησε εύκολα 3-0 και με 9 βαθμούς τερμάτισε πρώτη, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί ούτε γκολ στα τρία ματς των ομίλων.

Η παρέα του Λουίς Σουάρες προηγήθηκε με δικό του γκολ, από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 10’. Το αυτογκόλ του Τσερίσεφ στο 23’ αλλά κι η κόκκινη κάρτα του Σμολνίκοφ στο 36’ έδειξαν πως η νίκη έχει «κλειδώσει» για την Ουρουγουάη. Το μόνο που φαινόταν να ζητά η «τσελέστε» ήταν ένα τρίτο γκολ, για να βρει δίχτυα και ο Έντινσον Καβάνι που δεν είχε σκοράρει μέχρι τώρα στο τουρνουά. Εν τέλει, ο φορ της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε στο 90’ του ματς και πλέον η Ουρουγουάη πέρασε σαν πρώτη από τον όμιλο, με τη Ρωσία στη δεύτερη θέση. Αμφότερες περιμένουν την ολοκλήρωση των αγώνων και του Β’ ομίλου για να δουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους στους «16» του Μουντιάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ