ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Άγγιξε το «θαύμα» το Ιράν

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Άγγιξε το «θαύμα» το Ιράν
Το γκολ του Ανσαριφάρντ δεν ήταν αρκετό για να φέρει την πρόκριση στο Ιράν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RUNGROJ YONGRIT

«Έσπασαν καρδιές» στον αγώνα της Πορτογαλίας με το Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 με το τελικό 1-1 να αφήνει εκτός τους Ασιάτες.

Τη μεγάλη έκπληξη προσπάθησε να κάνει το Ιράν και να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ κοίταξε στα… μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, πήγε να κάνει μια μυθική ανατροπή αλλά το τελικό 1-1 την άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού. Οι Ίβηρες προκρίθηκαν εν τω μεταξύ ως δεύτεροι, στην ισοβαθμία με την πρώτη Ισπανία, και θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο αγώνα των νοκ-άουτ την Ουρουγουάη που ήταν πρώτη στον Α’ όμιλο.

Το πρώτο ημίχρονο του ματς κύλησε όπως όλα τα προηγούμενα της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος. Η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τον έλεγχο, δεν απειλήθηκε κι έψαχνε τη στιγμή που θα της έδινε το προβάδισμα. Αυτή ήρθε στο 45’ με μια φοβερή έμπνευση κι εκτέλεση του Ρικάρντο Κουαρέσμα, με ένα γκολ… ζωγραφιά. Στο δεύτερο ημίχρονο, το Ιράν φαινόταν πως σταδιακά θα αρχίσει να ρισκάρει. Η Πορτογαλία το περίμενε αυτό για να βρει χώρους, βρήκε τελικά την ευκαιρία για δεύτερο γκολ με το πέναλτι που δόθηκε – με τη βοήθεια του VAR – στο 53’ σε ανατροπή του Ρονάλντο, όμως, ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αστόχησε και το 1-0 παρέμεινε για τους Ίβηρες.

Το Ιράν από αυτό το σημείο κι έπειτα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να φτιάχνει φάσεις. Στις καθυστερήσεις, οι Πέρσες κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι, επίσης με τη βοήθεια του VAR, σε χέρι του Σένρικ. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κι έκανε το 1-1, με τους Ιρανούς να τα δίνουν όλα στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, να χάνουν μια μοναδική ευκαιρία με τον Ταρεμί να σουτάρει ελάχιστα άου από τη μικρή περιοχή και το 1-1 να παραμένει. Έτσι, η Πορτογαλία πέρασε ως δεύτερη με 5 βαθμούς, ενώ το Ιράν έμεινε τρίτο έχοντας 4 και τελευταίο το Μαρόκο με έναν βαθμό…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ