ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Εμφατική πρόκριση για Σουηδία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Εμφατική πρόκριση για Σουηδία
Κάθε λόγο να πανηγυρίζουν έχουν οι Σουηδοί, αφού προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRANCIS R. MALASIG

Η Σουηδία πέρασε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 μετά τη νίκη της 3-0 στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο το Μεξικό.

Μόνο νίκη ήθελε η Σουηδία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, απέναντι στο Μεξικό. Η… παρέα του Μάρκους Μπεργκ χρειαζόταν να νικήσει και παράλληλα να μην νικήσει η Γερμανία για να περάσει και να μην μπει στη διαδικασία των ισοβαθμιών, των διαφορών τερμάτων ή ακόμα και των κίτρινων καρτών. Στον αγώνα με το Μεξικό η Σουηδία ήταν ιδιαίτερα αποφασισμένη να πάρει τη νίκη για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες πρόκρισης και τα κατάφερε περίφημα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Όσο παρέμενε το 0-0 και στα δυο παιχνίδια, η Σουηδία αναζητούσε το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Αυτό ήρθε στο 50’ με τον Λούντβιγκ Αουγκούστινσον ενώ στο 62’ ο Αντρέας Γκράνκβιστ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 για τους Σουηδούς. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Αλβάρεζ στο 74’ της αναμέτρησης.

Αυτό που είχε τεράστιο ενδιαφέρον ήταν η εικόνα των Μεξικανών στις κερκίδες, που παρακολουθούσαν από τα κινητά τους την εξέλιξη του αγώνα της Γερμανίας για να δουν αν τελικά θα περάσει στους «16» η ομάδα τους. Το Μεξικό, εν τέλει, παρά την ήττα προκρίθηκε μαζί με τους Σουηδούς στην επόμενη φάση. Η πρόκριση της Σουηδίας δίνει συνέχεια στο σερί της, το οποίο αφορά την παρουσία της στα νοκ-άουτ. Στις τέσσερις τελευταίες παρουσίες της σε Παγκόσμια Κύπελλα (2018, 2005, 2002, 1994) έχει καταφέρει να προκριθεί από τους ομίλους. Το Μεξικό από την πλευρά του, για έβδομη συνεχόμενη φορά προκρίνεται από τη φάση των ομίλων σε Μουντιάλ με τη Βραζιλία που έχει 12 σερί προκρίσεις από τους ομίλους να είναι η μοναδική με καλύτερο σερί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ