ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ισόπαλες Ελβετία και Κόστα Ρίκα

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ισόπαλες Ελβετία και Κόστα Ρίκα
Χωρίς νικητή τελείωσε το παιχνίδι της Ελβετίας με την Κόστα Ρίκα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRANCK ROBICHON

Η Ελβετία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Κόστα Ρίκα για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Εξαιρετική πορεία διέγραψε στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 η Ελβετία. Μετά την ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Βραζιλία και τη νίκη (2-1) κόντρα στη Σερβία, της αρκούσε ουσιαστικά κι ο ένας βαθμός που πήρε απέναντι στην Κόστα Ρίκα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων για να πάρει την πρόκριση. Η μόνη ομάδα που θα μπορούσε ουσιαστικά να την απειλήσει ήταν η Σερβία, που έπρεπε όμως να κερδίσει τους Βραζιλιάνους και παράλληλα να ηττηθούν κι οι Ελβετοί αλλά και να υπάρχουν οι προϋποθέσεις στις ισοβαθμίες για να προκριθούν οι Βαλκάνιοι.

Όλα αυτά δεν χρειάστηκαν, από τη στιγμή που η Ελβετία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αξιόμαχη Κόστα Ρίκα. Στο 31’ οι Ελβετή προηγήθηκαν με τον Τζεμαϊλί, ενώ στο 56’ ο Γουάστον με κεφαλιά ισοφάρισε. Η Ελβετία πήρε ξανά προβάδισμα στο 88’ με τον Ντρμιτς, όμως, στο φινάλε δόθηκε πέναλτι – είχε δοθεί κι άλλο δευτερόλεπτα νωρίτερα αλλά ανακλήθηκε λόγω VAR – στην Κόστα Ρίκα. Ο Μπράιν Ρουίζ εκτέλεσε, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά αυτή βρήκε στο κεφάλι του γκολκίπερ Σόμερ και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ