ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ο Άντρες Ινιέστα αποχαιρέτησε την εθνική Ισπανίας

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ο Άντρες Ινιέστα αποχαιρέτησε την εθνική Ισπανίας

Ο Αντρές Ινιέστα αποχαιρέτησε την εθνική ομάδα της Ισπανίας, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του με την ήττα της ομάδας στον αγώνα με τη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Αυτή ήταν η πιο πικρή ημέρα της καριέρας μου», δήλωσε στη μεικτή ζώνη του Σταδίου «Λουζνίκι» της Μόσχας ο Ισπανός μέσος.

Λίγο καιρό μετά τον δύσκολο αποχωρισμό με την Μπαρτσελόνα, ο Ινιέστα είπε «αντίο» και στην εθνική Ισπανίας, έχοντας συμπληρώσει 131 συμμετοχές και έχοντας σημειώσει 13 γκολ.

Το πιο ιστορικό αδιαμφισβήτητα με τη φανέλα της «Φούρια Ρόχα» ήταν το νικητήριο στον τελικό του Μουντιάλ του 2010 με την Ολλανδία, στο 119ο λεπτό. Ένα γκολ που χάρισε στους Ίβηρες τον πρώτο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία τους, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

«Είναι μια πραγματικότητα. Αυτό είναι το τελευταίο μου ματς με την εθνική ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο, μία υπέροχη πορεία της καριέρας μου με την εθνική έφτασε στο τέλος της. Ορισμένες φορές, το φινάλε δεν είναι όπως περιμένεις και ονειρεύεσαι. Είναι πιθανότατα η πιο πικρή ημέρα της καριέρας μου», δήλωσε ο 34χρονος άσος που από το 2006 έζησε όλες τις μεγάλες στιγμές μιας Ισπανίας που κυριάρχησε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο ματς της φάσης των «16» με τη Ρωσία, ο Ινιέστα μπήκε αλλαγή στο 67ο λεπτό στη θέση του Σίλβα. Από το 2010, ήταν η πρώτη φορά, σε επίπεδο EURO ή Μουντιάλ, που ο τέως αρχηγός της Μπαρτσελόνα δεν ξεκίνησε βασικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ