ΣΠΟΡ

Στην Άρσεναλ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Στην Άρσεναλ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος
«Κανονιέρης» κι επίσημα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. arsenal.com

Παίκτης της Άρσεναλ είναι ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με τους Λονδρέζους να ανακοινώνουν με εντυπωσιακά βίντεο την απόκτησή του.

Ένα ακόμα τεράστιο βήμα στην, ήδη σπουδαία, καριέρα του έκανε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο 30χρονος διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός, έγινε επίσημα ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. Ο Μεσσήνιος στόπερ που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη γενέτειρά του, αρχικά στον Αίαντα Καλαμάτας και στη συνέχεια στον Απόλλωνα Πεταλιδίου, έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικά στην ΑΕΚ και το πηγαίο του ταλέντο τον έφερε γρήγορα στα «ραντάρ» ξένων ομάδων που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του.

Το πρώτο μεγάλο βήμα, έγινε το 2008 όταν πήρε μεταγραφή για τη Τζένοα. Από εκεί βρέθηκε στη Μίλαν το 2010 ενώ το 2011 μετακόμισε στη Γερμανία για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης. Εκεί ουσιαστικά άρχισε να «φτιάχνει» το όνομά του ενώ παράλληλα, άρχισε να σταθεροποιείται και στην ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας. Το 2013 βρέθηκε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου κατέγραψε ως το 2018 130 συμμετοχές και 7 τέρματα με αποτέλεσμα να ενδιαφερθεί για αυτόν η Άρσεναλ. Η μεταγραφή του Έλληνα στόπερ στους «κανονιέρηδες» επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα (2/7) με ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό βίντεο επηρεασμένο από την… Αρχαία Ελλάδα!

Ο Παπασταθόπουλος, όπως ανακοίνωσε η Άρσεναλ, θα φορά τον αριθμό «5» στη φανέλα του ενώ στην ιστοσελίδα της αγγλικής ομάδας γίνεται αναφορά και στην εμπειρία που έχει με την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ και Euro) όπως και στις 79 διεθνείς συμμετοχές του με τη «γαλανόλευκη». Όπως συνηθίζουν οι Άγγλοι, δεν ανακοίνωσαν τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου παρά μόνο πως θα είναι πολυετές. Φρόντισαν, πάντως, ήδη να ποστάρουν βίντεο με το πως προφέρεται το όνομα του Έλληνα άσου, αλλά και να συμβουλεύσουν τους οπαδούς να τον φωνάζουν «Papa» για… ευκολία.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μεταξύ άλλων ο Παπασταθόπουλος είπε: «Νιώθω πολύ καλά, είναι η πρώτη μου ημέρα εδώ και όλα είναι ξεχωριστά. Είναι μια όμορφη στιγμή και είμαι χαρούμενος που θα είμαι εδώ τα επόμενα χρόνια. Η Άρσεναλ είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην Premier League και τεράστιο κλαμπ. Έχει πολλούς οπαδούς και μεγάλη ιστορία. Μου άρεσαν πολύ οι Βιεϊρά, Ανρί και Πιρές. Έχουν παίξει τόσοι πολλοί, κάθε χρόνο, κάθε δυο χρόνια, αυτή η ομάδα είχε παίκτες που έγραψαν ιστορία εδώ. Μίλησα με τους Ομπαμεγιάνγκ και Μικταριάν (σ.σ. συμπαίκτες του στη Ντόρτμουντ), μου είπαν τα καλύτερα για το κλαμπ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ