ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στους «8» η Σουηδία, 1-0 την Ελβετία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στους «8» η Σουηδία, 1-0 την Ελβετία
Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τον Φόρσμπεργκ και τους υπόλοιπους Σουηδούς! ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TOLGA BOZOGLU

Η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Ελβετίας και πέρασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Ιστορικές στιγμές ζει η Σουηδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018. Για πρώτη φορά μετά το 1994 βρίσκεται στα προημιτελικά ενώ κατάφερε να περάσει τη φάση των «16» στην οποία είχε σταματήσει το 2002 και το 2006. Οι Σουηδοί επικράτησαν 1-0 της Ελβετίας με το γκολ του Φόρσμπεργκ, που χρειάστηκε και κόντρα σε αμυντικό για να πάει στα δίχτυα και πήρε έτσι την πρόκριση για τα προημιτελικά ακόμα κι αν ο Μάρκους Μπεργκ για ακόμα μια φορά δεν βρήκε δίχτυα. Κι ο λόγος που γίνεται ειδική αναφορά στον πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού, είναι πως έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες μέχρι τώρα στο τουρνουά (13), αλλά δεν έχει σκοράρει ακόμα!

Η Σουηδία, λοιπόν, εξασφάλισε τη θέση της στα προημιτελικά και περιμένει τον αντίπαλό της από το παιχνίδι της Κολομβίας με την Αγγλία που θα ρίξει την… αυλαία στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Σουηδοί δίνουν… συνέχεια στους οιωνούς που είναι ευνοϊκή ακόμα και για να πάνε στον τελικό! Για πρώτη φορά μετά το 1958, η Σουηδία νίκησε σε πρεμιέρα Μουντιάλ ενώ για πρώτη φορά μετά την ίδια διοργάνωση κατάφερε να πάρει νίκη σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια.

Τότε, πριν από 60 χρόνια, στο Μουντιάλ που διοργάνωσε η ίδια η Σουηδία είχε καταφέρει να φτάσει στον τελικό και να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία. Ένα «ζευγάρι» που με βάση το ταμπλό που έχει διαμορφωθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μπορεί να επαναληφθεί και το 2018 στη Ρωσία. Μένει να δούμε, αν αυτό συμβεί, το αν η Σουηδία θα μπορέσει να φτάσει ως το τέλος του δρόμου ή αν θα χάσει το τρόπαιο όπως και τότε… Για την ώρα, η παρέα του Μπεργκ πανηγυρίζει την παρουσία της στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη για τη συνέχεια…

Δείτε το γκολ του αγώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ