ΣΠΟΡ

Σάλος στην Ισπανία: Φήμες ότι το ήπαρ για τον Αμπιντάλ προήλθε από εμπόριο οργάνων

Σάλος στην Ισπανία: Φήμες ότι το ήπαρ για τον Αμπιντάλ προήλθε από εμπόριο οργάνων
EPA/TONI ALBIR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία λόγω δημοσιεύματος που υποστηρίζει πως ο πρώην πρόεδρος της ΜπαρτσελόναΣάντρο Ροσέλαγόρασε από τη «μαύρη» αγορά ένα ήπαρ για τον Ερίκ Αμπιντάλ, όταν ο Γάλλος πρώην παίκτης των Καταλανών αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «El Confidencial», αποκάλυψε την υπόθεση μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ροσέλ, ο οποίος έχει φυλακιστεί από το 2017 για υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Το 2012 ο Γάλλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πλέον, χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως δότης έγινε ο εξάδελφός του Ζεράρ, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ.

Το μόσχευμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, προήλθε από εμπόριο οργάνων. Η εφημερίδα αναφέρει πως στις 20 Απριλίου του 2017, ο Ροσέλ είχε τηλεφωνική συνομιλία με ένα άτομο, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, στην οποία συζήτησαν το περιστατικό και ο τέως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα είπε πως είχε αποκαλύψει την υπόθεση στον αντικαταστάτη του, Ζοσέπ Μπαρτομέου.

14267690

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ/Πηγή: EPA/Emilio Naranjo/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τον ρώτησα αν έχει ένα λεπτό, του εξήγησα και θύμωσε», είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες. «Είχαμε ‘’πουλήσει’’ την ιδέα ότι ήταν ο ξάδελφος».

Σε άλλη συνομιλία, αυτή τη φορά με ένα άτομο ονόματι Χουάντσο, ο Ροσέλ συζητά το ίδιο θέμα, ενώ σε δεύτερη συνομιλία με το εν λόγω πρόσωπο, αποκαλύπτει πως είχε ήδη αγοράσει το ήπαρ.Σε ακόμη μία συνομιλία ο πρώην κραταιός άντρας των «Μπλαουγκράνα» φέρεται να συζητά για μία διαφωνία που είχε με τον Αμπιντάλ μετά την μεταμόσχευση, κατά τη διάρκεια της οποίας του είχε πει ότι δεν θα ζούσε αν… κάποιος δεν του αγόραζε το ήπαρ.

Ο δικηγόρος του Σάντρο Ροσέλ αποδίδει το δημοσίευμα στην προσπάθεια σπίλωσης του εντολέα του, ο οποίος περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του.

«Δεν είναι παράξενο το ότι θέλουν να τον δαιμονοποιήσουν», τόνισε ο Πάου Μολίνς.

12521102

Ο Ερίκ Αμπιντάλ ευχαριστεί τον ξάδελφό του μέσα από το γήπεδο/Πηγή: EPA/TONI ALBIR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά πως ο Ροσέλ προέβη σε τέτοια κίνηση, τονίζοντας πως η μεταμόσχευση του Αμπιντάλ ήταν καθόλα νόμιμη.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδα αναφέρει: «Η Mπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη, όπως έκανε ήδη και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου "Clinic de Barcelona", μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε σχέση με τη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο νυν τεχνικός διευθυντής της πρώτης ομάδας, Ερίκ Αμπιντάλ.

Η πληροφορία που διοχετεύτηκε παραλείπει ένα σημαντικό γεγονός, όπως είναι ο σχετικός αρχειοθετημένος φάκελος από δικαστήριο της Βαρκελώνης, με ημερομηνία 18 του περασμένου Απριλίου, γεγονός που θίγει την τιμή και την υπόληψη του Ερίκ Αμπιντάλ, όλων των οργανισμών που συνδέονται με μεταμοσχεύσεις, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της, Σάντρο Ροσέλ.

Ο σύλλογος θλίβεται βαθύτατα για την έλλειψη αυστηρότητας ως προς τη διάχυση των σχετικών πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον Ερίκ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του για να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων που υποβάλλονται σε παρόμοιες ιατρικές θεραπείες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ