ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στον ημιτελικό η Γαλλία, 2-0 την Ουρουγουάη

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στον ημιτελικό η Γαλλία, 2-0 την Ουρουγουάη
Καθαρή πρόκριση για τη Γαλλία και συμμετοχή σε ημιτελικό μετά από τρεις διοργανώσεις ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETIENNE LAURENT

Η Γαλλία επικράτησε 2-0 της Ουρουγουάης και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν πως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 θα είναι μια ευκαιρία να «ψηθεί» ακόμα περισσότερο η νεανική και γεμάτη ταλέντο Γαλλία, έτσι ώστε στη διοργάνωση του 2022 να είναι το απόλυτο φαβορί. Φαίνεται, όμως, πως οι «μπλε» είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και στα γήπεδα της Ρωσίας, αφού κατάφεραν να φτάσουν πολύ πειστικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στον προημιτελικό της Παρασκευής, οι Γάλλοι επικράτησαν καθαρά και δίκαια 2-0 της Ουρουγουάης και επιστρέφουν σε τετράδα Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006 και τη συμμετοχή της στον τελικό.

Η Γαλλία στον αγώνα με την Ουρουγουάη αυτή τη φορά προηγήθηκε, αλλά όχι από κάποια τρομερή «κούρσα» του Εμπαμπέ ή κάποια εντυπωσιακή ενέργεια του Γκριζμάν. Ο Ράφαελ Βαράν ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, καθώς στο 40’ με κεφαλιά μετά από κόρνερ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντεσάμπ. Η Ουρουγουάη, που παρατάχθηκε χωρίς τον σούπερ σταρ της Έντινσον Καβάνι που παρέμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού, δεν είχε απάντηση σε αυτό το γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 61’ σε ένα μακρινό σουτ του Αντουάν Γκριζμάν, ο τερματοφύλακας Μουσλέρα έκανε τραγικό λάθος με συνέπεια το 2-0 που «σφράγισε» την πρόκριση της Γαλλίας.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, έγινε έτσι η πρώτη που προκρίνεται στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 και περιμένει να μάθει ποιοι θα… συμπληρώσουν το «καρέ». Ο αντίπαλός της στον ημιτελικό, θα προκύψει από το Βέλγιο – Βραζιλία που ακολουθεί το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ