ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Μυθικό Βέλγιο, 2-1 τη Βραζιλία!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Μυθικό Βέλγιο, 2-1 τη Βραζιλία!
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για το Βέλγιο, απογοήτευση για τη Βραζιλία ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TATYANA ZENKOVICH

Το Βέλγιο επικράτησε 2-1 της Βραζιλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 γράφοντας ιστορία.

Για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια και την τέταρτη θέση στα γήπεδα του Μεξικό, το Βέλγιο καταφέρνει να φτάσει στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Και όχι απέναντι σε… όποια κι όποια ομάδα, αλλά στην πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία! Η ομάδα του Μαρτίνεθ… σόκαρε τους «καριόκας» αλλά και όλον τον πλανήτη, καταφέρνοντας μια επική και εντυπωσιακή πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Αξίζει να σημειωθεί πως με τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, πλέον όλες οι ομάδες που έχουν απομείνει στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Ρωσία, είναι από την Ευρώπη!

Μια Ευρώπη που… πληγώνει τους Βραζιλιάνους για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση. Αυτό γιατί το 2006 αποκλείστηκαν από τη Γαλλία, το 2010 από την Ολλανδία και το 2014 από τη Γερμανία! Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, δίχως άλλο, ήταν ο Νεϊμάρ ο οποίος εκτός από κακή απόδοση έδωσε συνέχεια στους… θεατρινισμούς που είχε ξεκινήσει από την αρχή της διοργάνωσης, προκαλώντας σωρεία σχολίων σε βάρος του σε social media και όχι μόνο.

Όσο για το Βέλγιο, απέδειξε πως έχει καταφέρει να φτιάξει μια συναρπαστική ομάδα, συνδυάζοντας εξαιρετικά το ταλέντο της συγκεκριμένης γενιάς ποδοσφαιριστών με τη σωστή τακτική, τον χαρακτήρα νικητή και τις προσωπικότητες που χρειάζονται για να προχωρήσει τόσο πολύ μια ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Κόντρα στη Βραζιλία, οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν προβάδισμα στο 13’ με το αυτογκόλ του Φερναντίνο, ενώ στο 31’ ο Ντε Μπρόινε με φοβερό σουτ έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βραζιλία είχε την απόλυτη υπεροχή, όμως, δεν έκανε τόσες πολλές «καθαρές» ευκαιρίες για να απειλήσει με ανατροπή. Φάσεις έγιναν προς το τέλος, με τον Ρενάτο Αογκούστο να μειώνει σε 1-2 στο 76’, όμως, αυτό φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό. Στις καθυστερήσεις ο Νεϊμάρ είχε τη μοναδική καλή στιγμή του στο ματς, με τον Κουρτουά να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του και να δίνει στην ομάδα του την πρόκριση η οποία όπως ήταν φυσικό πανηγυρίστηκε πολύ έξαλλα! Στους «4», το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία που νωρίτερα προκρίθηκε σε βάρος της Ουρουγουάης και ο νικητής θα βρεθεί στον τελικό της επόμενης Κυριακής (15/07)…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ