ΣΠΟΡ

Formula 1: Ο Φέτελ νίκησε… στην έδρα του Χάμιλτον

Formula 1: Ο Φέτελ νίκησε… στην έδρα του Χάμιλτον
Ο νικητής του γκραν πρι της Βρετανίας, ήταν ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VALDRIN XHEMAJ

Στο γκραν πρι της Βρετανίας, στην πίστα του Σίλβερστοουν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν αυτός που είδε πρώτος την… καρό σημαία του τερματισμού και πήρε τη νίκη στον δέκατο αγώνα της χρονιάς στη Formula 1.

Ένας εντυπωσιακός αγώνας, με συγκλονιστικό φινάλε, έγινε στο γκραν πριν της Βρετανίας για το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο δέκατος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ανέδειξε νικητή τον Γερμανό πιλότο της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον… γηπεδούχο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes να μένει στη δεύτερη θέση. Ο Φέτελ πήρε την πρώτη του νίκη στη Μεγάλη Βρετανία μετά το 2009 και έτσι στη γενική κατάταξη είναι πλέον 8 βαθμούς μπροστά από τον Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος ήταν αυτός που είχε την pole position και μια «χρυσή» ευκαιρία να κάνει ένα ιστορικό ρεκόρ. Αν ο Χάμιλτον κατάφερνε να κερδίσει, θα γινόταν μόλις ο δεύτερος πιλότος στην ιστορία που καταφέρνει να πάρει πέντε διαδοχικές νίκες στην ίδια πίστα. Ο πρώτος, και μοναδικός που το έχει καταφέρει μέχρι τώρα, είναι ο αείμνηστος Άιρτον Σένα που είχε πέντε σερί νίκες στην πίστα του Μονακό.

Στον αγώνα της Βρετανίας, ο Χάμιλτον έκανε κάκιστο ξεκίνημα και έπεσε στη 17η θέση, μετά από σύγκρουση, με τον Φέτελ να επωφελείται και να μπαίνει στη θέση του οδηγού της κούρσας. Ο Γερμανός «κράτησε» μέχρι το φινάλε με τον Χάμιλτον να επιστρέφει δυναμικά, να φτάνει ως τη δεύτερη θέση αλλά να μένει εκεί. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, επίσης με Ferrari, ενώ τέταρτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ