ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Γλίτωσε την τιμωρία ο Βίντα για την Ουκρανία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Γλίτωσε την τιμωρία ο Βίντα για την Ουκρανία
«Μπουρλότο» στη διοργάνωση έβαλε με την κίνησή του ο Βίντα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETIENNE LAURENT

Ο κεντρικός αμυντικός της Κροατίας, Ντομαγκόι Βίντα, ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο με συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας και κατά της διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Ρωσίας.

Σάλος προκλήθηκε μετά την πρόκριση των Κροατών σε βάρος της Ρωσίας, στα πέναλτι, με την ενέργεια του Ντομαγκόι Βίντα. Ο αμυντικός της Κροατίας μετά την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, ανέβασε βίντεο με συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας, κάτι που ενόχλησε τους Ρώσους αξιωματούχους και προκάλεσε την άμεση αντίδραση τόσο τη δική τους όσο και της FIFA.

Ο Βίντα απολογήθηκε για όλο αυτό το περιστατικό και ήταν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί και να μην αγωνιστεί στον ημιτελικό με αντίπαλο την Αγγλία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο 29χρονος άσος είχε αγωνιστεί στην Ντιναμό Κιέβου. Στην απολογία του, υπογράμμισε πως δεν επρόκειτο για πολιτικό μήνυμα αλλά για ένα «ευχαριστώ» προς τους Ουκρανούς που τον βοήθησαν στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Λυπάμαι που κάποιοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ερμήνευσαν την επικοινωνία μας με τέτοιο τρόπο, σίγουρα δεν υπήρχε κανένα πολιτικό μήνυμα, αλλά απλά ευχαριστώ για τη στήριξη της Ουκρανίας, όπου με τον Βουκόγιεβιτς περάσαμε πολλά χρόνια», ανέφερε ο Βίντα στη δήλωσή του και πρόσθεσε:

«Πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλω κανέναν. Σε ό,τι αφορά την καριέρα μου, είχα συναδέλφους από πολλές χώρες και τους σέβομαι όλους, και όπως έχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία, έχω αρκετούς και στη Ρωσία, και είμαι υπερήφανος για όλους αυτούς. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το μήνυμα δεν θα γίνει κατανοητό ως οτιδήποτε άλλο, αλλά ως έκφραση ευγνωμοσύνης στους φίλους μας στην Ουκρανία για την υποστήριξή τους, όχι στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Εν τέλει, ο Κροάτης ποδοσφαιριστής δεν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά δέχθηκε αυστηρή προειδοποίηση από τη FIFA. Παράλληλα, η ομοσπονδία της Κροατίας ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από όλους τους διεθνείς παίκτες «να απέχουν από οποιαδήποτε μηνύματα θα μπορούσαν να ερμηνευθούν πολιτικά στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ