ΣΠΟΡ

Κατέβαλε εγγύηση και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 18 Απριλίου

Κατέβαλε εγγύηση και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 18 Απριλίου
Reuters /POOL New

Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής αποφάσισε να παραμείνει σπίτι του ο Πιστόριους μέχρι την άνοιξη, όταν και θα κριθεί η νέα ποινή που θα του επιβληθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Πριν λίγες ημέρες το Ανώτατο Εφετείο αποφάσισε την μετατροπή της πρωτόδικης απόφασης και ο Πιστόριους βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών. Αρχικά η προσμέτρηση της ποινής επρόκειτο να λάβει χώρα στις αρχές του νέου έτους. Η Δικαστής Όντρεϊ Λεντουάμπα δέχτηκε την αίτηση του Νοτιαφρικανού Ολυμπιονίκη να παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό, καθώς η ημερομηνία της υπόθεσης του πήγε για τις 18 Απριλίου.

Επιπλέον έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου του για εγγύηση μόλις 10.000 ραντ-620 €-καθώς ο πελάτης του (όπως είπε) βρίσκεται σε κατάσταση απορίας, έχοντας ξοδέψει όλα του τα χρήματα. Ο Πιστόριους θα παραμείνει στο σπίτι του θείου του στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ. Θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι από τις 7 έως το μεσημέρι, δίχως όμως να μπορεί να απομακρυνθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη των 20 χλμ. Επιπλέον έχει παραδώσει το διαβατήριο του.

Η υπεράσπιση του Πιστόριους επιβεβαίωσε ακόμη, ότι θα προσφύγει και στον Συνταγματικό Δικαστήριο για να ανατρέψει την απόφαση του Εφετείου, επικαλούμενη προσβολή των συνταγματικών δικαιωμάτων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ