ΣΠΟΡ

Κορυφαία στην Ευρώπη η Παπαχρήστου

Κορυφαία στην Ευρώπη η Παπαχρήστου
Φωτογραφία αρχείου ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη σημείωσε η Βούλα Παπαχρήστου, κατά την 1η ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στίβου ανδρών/γυναικών, που διεξάγεται στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. 

Η Ελληνίδα άλτρια του τριπλούν «προσγειώθηκε» στα 14.74μ., βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το ατομικό της ρεκόρ (14.73μ. από το 2016) και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι είναι ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

Η Παπαχρήστου έκανε ακόμη ένα μεγάλο άλμα, στα 14.60μ., και στη συνέχεια σταμάτησε τον αγώνα. Εκτός από κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη, το 14.74μ. είναι και η τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, πίσω από το 14.96μ. της Κολομβιανής Κατρίν Ιμπαργκουέν και το 14.84μ. της Αμερικανίδας Τόρι Φράνκλιν.

Σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επισήμανε:

Δεν πιέστηκα καθόλου για να βγουν τα δύο αυτά άλματα, στην πρώτη μάλιστα προσπάθεια πάτησα πίσω, ενώ το δεύτερο άλμα έγινε με αρκετή κόντρα. Μένουν δύο εβδομάδες στις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε μικρές λεπτομέρειες, προκειμένου να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Βερολίνο. Είμαι χαρούμενη και συγκεκριμένη, θέλω να δουλέψω κι άλλο και να είμαι έτοιμη να κάνω αυτό που πραγματικά μπορώ, εκεί που πρέπει. Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησα να έχω υπομονή και να μείνω συγκεντρωμένη, να σκύψω το κεφάλι και να δουλεύω σε αυτά που μου επιτρέπει το πόδι. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο, αλλά και το ιατρικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ