ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στον τελικό η Ελλάδα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στον τελικό η Ελλάδα
Κάθε λόγο να πανηγυρίζουν έχουν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση Eurokinissi Sports

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επιβλήθηκε 11-9 της διοργανώτριας Ισπανίας και θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση πανηγυρίζει το ελληνικό πόλο από το βράδυ της Τετάρτης (25/07). Η Εθνική ομάδα των γυναικών κατάφερε να κερδίσει 11-9 την Ισπανία και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής (27/07), που θα αρχίσει στις 23:15 με αντίπαλο την Ολλανδία.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση, θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, έχοντας παίξει στο παρελθόν άλλες δυο φορές σε τελικό. Η «γαλανόλευκη» στη δεύτερη περίοδο κατάφερε να πάρει προβάδισμα τριών γκολ, κάτι που της έδωσε προβάδισμα για να φτάσει στη νίκη και να περάσειω στον τελικό. Πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα η Ελευθερία Πλευρίτου με 3 τέρματα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 1-1, 4-1, 4-4, 2-3.

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου.

Ισπανία (Μιγκέλ Όκα): Εστερ, Μπατς, Α. Εσπάρ 1, Μπ. Ορτίθ 5, Ματ. Ορτίθ, Γιορέτ, Κλ. Εσπάρ, Πένια, Φόρθα, Γκουάλ, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Σάντσεθ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ