ΣΠΟΡ

Πιστωτική κάρτα αντί για «στρίψιμο» κέρματος πριν από τη σέντρα

Πιστωτική κάρτα αντί για «στρίψιμο» κέρματος πριν από τη σέντρα
Στο φιλικό της Άρσεναλ με την Παρί Σεν Ζερμέν είδαμε κάτι... περίεργο πριν την έναρξη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WALLACE WOON

Οι αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία, φαίνεται πως επηρεάζουν και παραδοσιακά… ήθη και έθιμα στο ποδόσφαιρο

Είθισται πριν από την έναρξη κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα, φιλικού ή επίσημου, ο διαιτητής να καλεί τους αρχηγούς των δυο ομάδων στη σέντρα και να «στρίβει» ένα κέρμα, έτσι ώστε να αποφασιστεί το ποιος θα έχει την πρώτη κατοχή μπάλας στον αγώνα και το ποιος θα διαλέξει σε ποια εστία θα επιτίθεται η ομάδα του. Η εμπλοκή του χρήματος σε αυτό το παραδοσιακό στιγμιότυπο από έναν – οποιονδήποτε – ποδοσφαιρικό αγώνα, είναι προφανώς το κέρμα που χρησιμοποιούσε ο εκάστοτε διαιτητής.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι αλλαγές στην οικονομία και η διαδεδομένη – πια – χρήση του «πλαστικού χρήματος», εισβάλει με ταχείς ρυθμούς και στο ποδόσφαιρο. Πως θα φαινόταν άραγε στους φιλάθλους αν αντί για κέρμα, ο διαιτητής πριν από τη σέντρα κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα «έστριβε» μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα; Στην ερώτηση αυτή, ήδη μπορούν να απαντήσουν όσοι παρακολούθησαν το φιλικό παιχνίδι της Άρσεναλ με την Παρί Σεν Ζερμέν, στην Ινδονησία στο πλαίσιο του International Champions Cup, καθώς έγινε αυτό ακριβώς που περιγράφουμε.

Ελλείψει… κέρματος, ένας εκ των ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του αγώνα, εμφανίστηκε κρατώντας μια πιστωτική κάρτα στο χέρι του. Μια κάρτα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να αποφασιστεί το ποιος θα πάρει τη σέντρα και ποιος θα διαλέξει εστία. Απίστευτο, κι όμως αληθινό… Τέλος, για την... ιστορία, η Άρσεναλ ήταν η νικήτρια του αγώνα επικρατώντας με το ευρύ 5-1 της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ για την αγγλική ομάδα αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ