ΣΠΟΡ

Formula 1: Νικητής και στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον

Formula 1: Νικητής και στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον
Η στιγμή που ο Χάμιλτον βλέπει πρώτος την καρό σημαία στην Ουγγαρία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TAMAS KOVACS

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία και στο grand prix της Ουγγαρίας, φτάνοντας στην πέμπτη φετινή νίκη του στη Formula 1.

Διατεθειμένος να κρατήσει τα σκήπτρα του στη Formula 1 είναι ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Mercedes, πήρε μια ακόμα νίκη στη φετινή σεζόν. Ο Χάμιλτον τερμάτισε πρώτος και στην Ουγγαρία, στην πίστα του «Hungaroring» και έτσι μεγάλωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία των οδηγών, από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari ήταν στην 3η θέση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως, στον 65ο γύρο βρήκε τον τρόπο να προσπεράσει τη Mercedes του Βάλτερι Μπότας και να τερματίσει δεύτερος. Μάλιστα ο Μπότας είχε σύγκρουση και έμεινε τελικά εκτός βάθρου, αφού ο Κίμι Ραϊκόνεν, επίσης με Ferrari, τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Χάμιλτον με τη νίκη του αυτή, έφτασε στους 213 βαθμούς και είναι πλέον στο +24 από τον Φέτελ ο οποίος είναι στους 189. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάμιλτον νίκησε για έκτη φορά στην καριέρα του στην Ουγγαρία, κάτι που έχει επαναλάβει σε άλλες δυο πίστες. Έτσι, έγινε ο δεύτερος πιλότος στην ιστορία – μετά τον Μίκαελ Σουμάχερ – που έχει κερδίσει τουλάχιστον έξι φορές σε τρεις διαφορετικές πίστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ