ΣΠΟΡ

ΝΒΑ: Έγραψε ιστορία ο Φώτης Κατσικάρης

ΝΒΑ: Έγραψε ιστορία ο Φώτης Κατσικάρης
Eurokinissi

Την πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη, ανακοίνωσαν οι Utah Jazz.

Ιστορία έγραψε ο Φώτης Κατσικάρης καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που αναλαμβάνει θέση σε τεχνικό τιμ ομάδας από το NBA.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος τεχνικός θα είναι βοηθός του Κουίν Σνάιντερ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας με οποιονδήποτε προπονητικό ρόλο κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο.

Ο Κατσικάρης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ΑΕΚ κι έκατσε στον πάγκο αρκετών ομάδων του εξωτερικού, κάνοντας εξαιρετική δουλειά κυρίως στην Ισπανία με τις Βαλένθια και Μπιλμπάο. Μάλιστα, ως head coach των Βάσκων αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο Eurocup το 2013. Επίσης, για μια διετία (2014-16) βρέθηκε και στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας.

«Προσθέσαμε στο τεχνικό μας επιτελείο τον Φώτη Κατσικάρη ως ασίσταντ κόουτς. Ο Κατσικάρης είναι ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που αναλαμβάνει ρόλο βοηθού προπονητή σε ομάδα του ΝΒΑ. Για λόγους πολιτικής της ομάδας, οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Γιούτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ