ΣΠΟΡ

Συμφωνία Βασιλειάδη με τους «άστεγους» της Super League – Κλήρωση στις 9 Αυγούστου

Συμφωνία Βασιλειάδη με τους «άστεγους» της Super League – Κλήρωση στις 9 Αυγούστου
EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

«Κλείδωσε» την Τρίτη (7/8) η συμφωνία μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και της Super League για το τηλεοπτικό συμβόλαιο των «άστεγων» - Την Πέμπτη (9/8) η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος και στις 25 Αυγούστου η σέντρα.

Πολιτεία και Super League βρίσκονταν σε συνεχείς επαφές, ούτως ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να προχωρήσει η χορηγία της προς την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, μέσω της τηλεοπτικής συμφωνίας και όπως όλα δείχνουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ήτοι από την σεζόν 2019-’20 η Super League θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 14 ομάδων, ενώ θα υπάρξει και περιορισμός στον δανεισμό ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος φέρεται πως ήρθε σε συμφωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τον τρόπο που θα μειωθούν οι ομάδες την επόμενη σεζόν και βάσει του πλάνου, από την πρώτη κατηγορία θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες τη φετινή περίοδο και θα ανέβει μόλις μία ομάδα απ’ ευθείας από την Football League.

Σήμερα πάντως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και οι επτά «άστεγες» ομάδες (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης) είχαν συνάντηση και κατέληξαν σε συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν.

Συμφωνήθηκε οι εντός έδρας αγώνες των επτά ομάδων να μεταδίδονται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, η συνεργασία να είναι διετούς διάρκειας με οψιόν ανανέωσης για τρία ακόμα χρόνια, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα προκύψουν στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης.

Το οικονομικό πακέτο για τις «7» θα ξεπεράσει σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 15 εκατ. ευρώ και θα μοιραστούν αναλογικά σε κάθε ομάδα. Απομένει πια οι «7» να υπογράψουν το απαραίτητο προσύμφωνο μέχρι την Πέμπτη (9/8) το πρωί, να εγκριθεί από όλους η
προκήρυξη προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί κανονικά η κλήρωση του πρωταθλήματος και φυσικά η σέντρα στις 25 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ