ΣΠΟΡ

Premier League: Ξεκινά μετά από μεταγραφές ύψους ενός δισεκατομμυρίου

Premier League: Ξεκινά μετά από μεταγραφές ύψους ενός δισεκατομμυρίου
Το τρόπαιο που κατέκτησε το 2018 η Μάντσεστερ Σίτι, ξεκινούν να διεκδικούν οι ομάδες της Premier League από την Παρασκευή... ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDY RAIN

Το πρωτάθλημα της Premier League θα ξεκινήσει την Παρασκευή (10/08) με την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λέστερ στο «Ολντ Τράφορντ», μετά από ένα εντυπωσιακό μεταγραφικό καλοκαίρι…

Ένα από τα κορυφαία, αν όχι το καλύτερο, πρωταθλήματα του πλανήτη ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη σεζόν 2018-2019. Η Premier League αρχίζει την Παρασκευή, 10 Αυγούστου, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» τη Λέστερ στην εναρκτήρια αναμέτρηση. Το ενδιαφέρον, όπως κάθε χρόνο, θα είναι και τη φετινή σεζόν αμείωτο για το ποιος θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία με τη Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο να έχει πέντε χρόνια χωρίς την κατάκτηση του τίτλου και να επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει σε αυτόν.

Βέβαια, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιους αντιπάλους. Πρώτα από όλα η συμπολίτισσα Σίτι, πρωταθλήτρια της σεζόν 2017-2018, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στο τιμόνι φαντάζει και πάλι ως το μεγάλο φαβορί. Η Λίβερπουλ με τη σειρά της, δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ομάδα (182 εκατ. ευρώ) για να ενισχυθεί ενώ κανείς δεν μπορεί να «ξεγράψει» τις Τσέλσι, Άρσεναλ αλλά και Τότεναμ.

Συνολικά μέχρι τώρα στο διάστημα των μεταγραφών, οι ομάδες της Premier League για άλλη μια φορά απέδειξαν πως δεν… φείδονται χρημάτων όταν πρόκειται να ενισχύσουν τα ρόστερ τους. Η μεταγραφική δαπάνη έφτασε το 1,131 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μεταγραφή του Κέπα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Τσέλσι έναντι 80 εκατ. ευρώ να είναι η πιο ακριβή για φέτος στο Νησί. Σε κάθε περίπτωση, έφτασε η ώρα για την πρώτη σέντρα και η Premier League… ξεκινά.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Παρασκευή 10.8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ

Σάββατο 11.8

Νιούκαστλ-Τότεναμ

Μπόρνμουθ-Κάρντιφ

Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας

Χάντερσφιλντ-Τσέλσι

Γουότφορντ-Μπράιτον

Γουλβς-Εβερτον

Κυριακή 12.8

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ

Σαουθάμπντον Μπέρνλι

Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ