ΣΠΟΡ

Αγώνας μπάσκετ προς τιμήν παλαίμαχων αθλητών

Αγώνας μπάσκετ προς τιμήν παλαίμαχων αθλητών
Πρωταγωνιστές του αγώνα ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό λίγο πριν το τζάμπολ CNN Greece

Ένας αγώνας μπάσκετ διαφορετικός από τους... συνηθισμένους δόθηκε την Τετάρτη (9/12) στο κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας.

Βουλευτές και η ομαδα του εργατικού κέντρου Αθηνών έδωσαν το «παρών» σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη προς τιμήν σημαντικών αθλητών του παρελθόντος και συγκεκριμένα του «μεγάλου» Γιώργου Αμερικάνου που έφυγε από τη ζωή το 2013, αλλά και των Γιώργου Τρόντζου και Βασίλη Γκούμα.

Στο παρκέ βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ανδρεας Λοβερδος, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιαδης, αλλά και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ένας... γνήσιος άνθρωπος του μπάσκετ.

Στις δηλώσεις τους, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου δεν είχε την παραμικρή σημασία, όλοι οι συμμετέχοντες στάθηκαν στις ευεργετικές συνέπειες του αθλητισμού.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι το καλύτερο φάρμακο για τις μακροχρόνιες ασθένειες είναι ο αθλητισμός, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι νέοι θα πρέπει να είναι δίπλα στον αθλητισμό, προκειμένου να αποφεύγουν... παραδρόμους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ο χρόνος είναι πάντα υπέρ σου όταν είσαι αθλητής».

Ο Βασίλης Γκούμας, τέλος, παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να αγωνίζεται και στη σημερινή εποχή, «αλλά δυστυχώς ο χρόνος είναι αμείλικτος».

Τους βετεράνους αθλητές βράβευσαν οι βουλευτές, αλλα και ο εκπρόσωπος του ΠτΔ, Πανος Παπανικολάου με αναμνηστικά απο τη Βουλή των Ελλήνων.

Το τζαμπολ του αγώνα έκανε ο κ. Γκούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ