ΣΠΟΡ

Champions League: «Όρθιος» ο ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα, 1-1 με τη Μπενφίκα

Champions League: «Όρθιος» ο ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα, 1-1 με τη Μπενφίκα
«Χρυσός» σκόρερ για τον ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία, ήταν ο Αμρ Ουάρντα. EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Μπενφίκα, στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τα play off του Champions League και να φέρει πιο κοντά την πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους…

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, να βίωσε πολλές δύσκολες καταστάσεις και να πιέστηκε αφόρητα από τη Μπενφίκα, όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στην Πορτογαλία, να πάρει την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 και να γίνει αυτός το «αφεντικό» για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου παρότι είχε θέματα στη διάρκεια του ματς, παρότι δέχθηκε πολλές φάσεις από τους Λουζιτανούς και βρέθηκε και πίσω στο σκορ, τελικά αντέδρασε και πλέον την επόμενη εβδομάδα στην κατάμεστη Τούμπα θα αναζητήσει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στο παιχνίδι της Λισαβόνας, ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όμως, μετά τα πρώτα 20 λεπτά βρέθηκε να αμύνεται συνεχώς και να κινδυνεύει από τις επιθέσεις της Μπενφίκα. Παρόλα αυτά, για να βρεθεί πίσω στο σκορ χρειάστηκε ένα «τραβηγμένο» πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Πίτσι, που ήταν και κορυφαίος των γηπεδούχων. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λουτσέσκου να ψάχνει τρόπους να βελτιώσει τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Η αλλαγή του Ουάρντα ήταν αυτή που τον δικαίωσε, αφού στο 76’ σε μια φάση όπου ο Μάτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στην αρχή, ο Αιγύπτιος με αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο ΠΑΟΚ με αυτή την ισοπαλία κρατά την κατάσταση στα χέρια του για τον επαναληπτικό της Τούμπας και πλέον θα περιμένει σε ένα κατάμεστο γήπεδο τη Μπενφίκα για να περάσει από τα play off του Champions League και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν για την ίδια φάση του θεσμού την Τρίτη, η PSV Αϊντχόφεν πήρε προβάδισμα πρόκρισης κερδίζοντας 3-2 στη Λευκορωσία τη ΜΠΑΤΕ ενώ Ερυθρός Αστέρας και Σάλτσμπουργκ έμειναν στο 0-0 στο Βελιγράδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ