ΣΠΟΡ

Μάικλ Φελπς: Η «μάχη» με την κατάθλιψη και το όραμά του 10 χρόνια μετά τα 8 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια

Μάικλ Φελπς: Η «μάχη» με την κατάθλιψη και το όραμά του 10 χρόνια μετά τα 8 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τα 8 ιστορικά χρυσά μετάλλια που κέρδισε ο Μάικλ Φελπς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Ο Αμερικανός πρωταθλητής της κολύμβησης, ο οποίος αποχώρησε από τις πισίνες το 2016 με 28 Ολυμπιακά μετάλλια -23 από αυτά χρυσά-, εξηγεί τι έκανε μετά την ιστορική ημέρα, κατάκτησης των 8 μεταλλίων.

«Πριν από 10 χρόνια, μετά τη νίκη με οκτώ χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πήρα ένα μπόνους ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Υπήρχε ένα πράγμα και μόνο ένα πράγμα, που ήθελα να κάνω με τα χρήματα και άρχισα με το Ίδρυμα Μάικλ Φελπς», έγραψε ο Φελπς στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το Ίδρυμα Μάικλ Φελπς είναι αφιερωμένο στη «διδασκαλία της σημασίας της ασφάλειας στο νερό και πώς να έχεις έναν τρόπο ζωής υγιεινό και αθλητικό».

Ο Φελπς, ο οποίος το Ιανουάριο του 2018 ομολόγησε ότι υπέστη σοβαρή κατάθλιψη κάνοντας σκέψεις για αυτοκτονία, μίλησε για την δική του προσωπική εμπειρία από το ίδρυμα: «Από τότε που κατάλαβα τη σημασία της δικής μου ψυχικής υγείας, έχω επίσης εργαστεί σκληρά για την ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας».

https://www.instagram.com/p/BmtP9y6nJVh

Για τη 10η επέτειο των οκτώ Ολυμπιακών μεταλλίων του Μάικλ Φελπς έδωσε συνέντευξη στο CNNi, στην οποία ομολόγησε ότι «πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες υπέστη μια αρκετά σοβαρή κατάθλιψη. Αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει στη ζωή μου».

Σε αυτή τη συνέντευξη «αναγνώρισε την υποστήριξη της συζύγου του και απέρριψε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, («το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει»).

https://www.instagram.com/p/Bmm62e6H8Fi

Ο Φελπς, ο οποίος είναι 33 ετών, γνωρίζει πολύ καλά ότι προτεραιότητά του είναι τώρα το Ίδρυμά του.

https://www.instagram.com/p/Bmjq_n4nnq1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ