ΣΠΟΡ

Το παγκόσμιο μπάσκετ υποκλίνεται στον Μανού Τζινόμπιλι

Το παγκόσμιο μπάσκετ υποκλίνεται στον Μανού Τζινόμπιλι
Τίτλοι τέλους στη σπουδαία καριέρα του Μανού Τζινόμπιλι... NBA.com

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, Μανού Τζινόμπιλι, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και όλος ο πλανήτης... μπάσκετ υποκλίθηκε στον 41χρονο γκαρντ.

Η πλέον σημαντική είδηση στον χώρο του μπάσκετ τα τελευταία 24ωρα, δεν είναι άλλη από την απόφαση του Μανού Τζινόμπιλι να αποσυρθεί από τα παρκέ. Ο Αργεντινός «μύθος» των Σαν Αντόνιο Σπερς, μετά από 16 σεζόν στο ΝΒΑ και μετά από 4 δαχτυλίδια πρωταθλητή που έχει κατακτήσει με την ομάδα, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πει «αντίο» στην ενεργό δράση.

Στα 41 του, ο Τζινόμπιλι ρίχνει την αυλαία και όλος ο κόσμος στο ΝΒΑ είχε μόνο καλά λόγια να πει για αυτόν. Ο Μανού Τζινόμπιλι στη διάρκεια της θητείας του στους Σπερς ήταν ο ένας από τους «Big 3», μαζί με τους Τιμ Ντάνκαν και Τόνι Πάρκερ, στην τρομερή ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς που πήρε τα πρωταθλήματα και έδωσε άλλη διάσταση, ειδικά στο κομμάτι της τακτικής στον «μαγικό κόσμο».

Η απόφαση του Τζινόμπιλι να αποσυρθεί, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε τα σχόλια των άλλων σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς μέχρι και τον Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και τους Αμερικανούς που παίζουν στην Ευρώπη όπως ο Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού κι αρκετοί ακόμα παίκτες, αλλά και η Ευρωλίγκα, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Όλοι θέλησαν να εκφράσουν τον θαυμασμό και τον σεβασμό τους στον Τζινόμπιλι που χάρη στον τρόπο παιχνιδιού του και το μυαλό του, έγινε ένας από τους «μύθους» του αθλήματος και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού...

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά tweets

https://www.instagram.com/p/Bm_xtfwnhis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ