ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4: Η υπέρβαση «γκρεμίστηκε» σε ένα ημίχρονο

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4: Η υπέρβαση «γκρεμίστηκε» σε ένα ημίχρονο
EUROKINISSI

Η Μπενφίκα έκανε επίδειξη δύναμης στην Τούμπα, νίκησε τον ΠΑΟΚ 4-1 και σε ένα 45λεπτο του έκοψε το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League - Συνεχίζει στο Europa League ο δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την υπέρβαση που επιχείρησε από την αρχή του καλοκαιριού και να κερδίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Στον επαναληπτικό της καυτής Τούμπας η Μπενφίκα (απ)έδειξε πόσο δύσκολος αντίπαλος ήταν και πόσο επικίνδυνη ομάδα μπορεί να γίνει όταν βρεθεί στην ημέρα της.

Κι αυτό συνέβη στην ρεβάνς του 1-1 της Λισαβόνας. Ο δικέφαλος έκανε ιδανικό ξεκίνημα με γρήγορο γκολ του Πρίγιοβιτς στο 14', όμως, οι Πορτογάλοι δεν αντέδρασαν απλώς. Ξέσπασαν και πριν τελειώσει το ημίχρονο (1-3) η υπέρβαση εξελίχθηκε σε εφιάλτη χάρη στην αποτελεσματικότητα της Μπενφίκα και τα πολλά λάθη του ΠΑΟΚ.

Οι «Λουζιτανοί» απάντησαν με τρία γκολ μέχρι το τέλος του 45λεπτου (20΄ Ζαρντέλ, 26΄πεν. Σάλβιο και 39΄ Πίζι), ενώ στο 49΄ ο Σάλβιο με νέο πέναλτι ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ, που είδε τον Μάτος να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76', θα συνεχίσει στην Ευρώπη καθώς θα πάρει μέρος στους ομίλους του Europa League.

Ο κόσμος του δικέφαλου παρά την απογοήτευση πάντως χειροκρότησε τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου τόσο στο τέλος του αγώνα όσο και πριν τη λήξη, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έγινε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα του αγώνα, ο Λουτσέσκου το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι. Αρχίσαμε πολύ καλά, αλλά δυστυχώς κάναμε πολύ μεγάλα λάθη και σε αυτό το επίπεδο όταν κάνεις τέτοια λάθη αποκλείεσαι. Χειροκροτώ τους παίκτες μου. Μπορώ να κρατήσω πολλά πράγματα, την προσπάθεια, το γκολ, το ξεκίνημά μας στον αγώνα, τη διάθεση ως το τέλος… Η πίεση ήταν μεγάλη για μας και κάναμε σοβαρά λάθη. Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Προσπαθήσαμε, η ομάδα δεν τα παράτησε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ μεγάλη εμπειρία».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (Σάχοφ 64′), Μαουρίσιο, Πέλκας, Καντουρί (Ακπόμ 75′), Λημνιός (Ουάρντα 46′), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Σέρβι, Σεφέροβιτς (Φέλιξ 85′), Σάλβιο (Σεμέδο 63′), Πίτσι (Ζίβκοβιτς 75′), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκέντσον Φερνάντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ