ΣΠΟΡ

Πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα για την Λαμία στο Αγρίνιο

Πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα για την Λαμία στο Αγρίνιο

Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, μετά από τρεις σερί ήττες, πήρε η Λαμία στο Αγρίνιο.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με τον Παναιτωλικό, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 4ης αγωνιστικής, χάρις στα γκολ του Επστάιν στο 74΄ και του Αντέτζο στο 99΄ (προηγήθηκε η απόκρουση του Κυριακίδη στο πέναλτι του Μαστούρ). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Μάζουρεκ στο 27΄ και τον Μάνα στο 88΄.

Η Λαμία είχε τις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, οι παίκτες της «έπεσαν πάνω» σε έναν εκπληκτικό Κυριακίδη. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ήταν στη σωστή θέση στο 3΄ (εξαιρετικό φάουλ του Μπερτόλιο), ενώ στο 16΄ και 21΄ «νίκησε» τους Επστάιν και Μπερτόλιο σε ισάριθμα τετ-α-τετ.

Η μπάλα τιμώρησε τους φιλοξενούμενους στο 27΄, καθώς κόντρα στη ροή του ματς, ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα με το εξαιρετικό σουτ του Μάζουρεκ μέσα από την περιοχή (1-0). Παρά τις προσπάθειες που ακολούθησαν από τους παίκτες των δύο ομάδων το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο 45λεπτο.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με την κλασική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, όταν ο Μάζουρεκ βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό (πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα).

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στη συνέχεια, ωστόσο, η Λαμία κατάφερε να πετύχει αυτό που δικαιούτο νωρίτερα. Ο Επστάιν στο 74΄ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπερτόλιο, πέρασε τον Κυριακίδη και δεν είχε κανένα πρόβλημα να ισοφαρίσει (1-1).

Στο 88΄ ο Μανά, που είχε μπει αλλαγή στο 70΄ φάνηκε να χαρίζει το δεύτερο «τρίποντο» στους γηπεδούχους, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Αφού κέρδισαν πέναλτι στο 95΄ (χέρι του Μιχάι σε κεφαλιά του Μπαράλες), ο Μαστούρ νικήθηκε από τον Κυριακίδη, αλλά ο Αντέτζο που είχε προωθηθεί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 99΄.

Αμέσως μετά, ο Μαρινάκης σκόραρε με κεφαλιά στην πολιορκία των παικτών του Παναιτωλικού στα καρέ της Λαμίας, ωστόσο, το γκολ ορθώς δε μέτρησε καθώς ήταν οφσάιντ.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Μιχάι, Ντίας, Κυριακίδης, Μανά - Σκόνδρας, Σκαρντοβέλι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ντίας, Μιχάι, Άργκους (87΄ Λουσέρο), Μάζουρεκ, Έρικσον, Μάρκος Πάουλο (80΄ Καμαρά), Τσοκάνης, Μοράρ, Μπαρμπόσα (70΄ Μάνα)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σκαρντοβέλι, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Καραμάνος (60΄ Μαστούρ), Επστάιν (85΄ Πλιάτσικας), Μπερτόλιο (78΄ Καραγκούνης), Μπαράλες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ