ΣΠΟΡ

Formula 1: Νίκησε στη Ρωσία, πλησιάζει τον τίτλο ο Χάμιλτον

Formula 1: Νίκησε στη Ρωσία, πλησιάζει τον τίτλο ο Χάμιλτον
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ο Λιούις Χάμιλτον πρώτευσε στο γκραν πρι της Ρωσίας που διεξήχθη στο Σότσι και ήταν ο 16ος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes, ο οποίος έφτασε τις 70 νίκες στην καριέρα του, άφησε στην δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του, Βάλτερι Μπότας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φινλανδός πήρε εντολή να αφήσει τον Χάμιλτον να περάσει, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον αύξησε στους 50 βαθμούς τη διαφορά του από τον Φέτελ στην κατάταξη των οδηγών, ενώ απομένουν πέντε γκραν πρι για το τέλος της σεζόν.

Ο Βάλτερι Μπότας είχε ωραίες... αναμνήσεις από το Σότσι, καθώς πήρε πέρυσι στο Σότσι την «παρθενική» νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα, ενώ εκκίνησε σήμερα από την "pole position". Όμως, οι υπεύθυνοι της Mercedes του ζήτησαν να σηκώσει το πόδι από το γκάζι, επιτρέποντας στον Λιούις Χάμιλτον να περάσει και τελικά να πάρει τη νίκη και να αυξήσει κι άλλο το προβάδισμά του έναντι του Σεμπάστιαν Φέτελ στη βαθμολογία των οδηγών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραδεχθεί ο Φινλανδός ότι το «1-2» στη Ρωσία ήταν σπουδαίο για την ομάδα, ωστόσο ήταν δύσκολο για τον ίδιο να το αποδεχθεί.

Ο Μπότας πήρε εντολή να αφήσει τον Χάμιλτον να περάσει μετά τον 25ο από τους 53 γύρους του αγώνα, σε μια επιλογή της Mercedes για να εξασφαλίσει το «1-2», προκειμένου να... ζημιωθούν όσο γίνεται περισσότερο ο Φέτελ και η Ferrari. Ο Φινλανδός υπάκουσε, θυσιάζοντας την προσωπική επιτυχία του, και η Mercedes διατήρησε το απόλυτο νικών της στο Σότσι, ενώ ο Χάμιλτον αύξησε στους 50 βαθμούς το προβάδισμά του έναντι του Φέτελ. Μετά τον αγώνα ο Βρετανός, ο οποίος έπεσε πίσω από τον Φέτελ μετά το πιτ-στοπ του, αλλά προσπέρασε στη συνέχεια τον Γερμανό μέσα στην πίστα, δήλωσε ότι ο Μπότας ήταν «πραγματικός τζέντλεμαν», ενώ και ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, έπλεξε το εγκώμιο του Φινλανδού, μολονότι αμφότεροι χαρακτήρισαν δύσκολη τη σημερινή ημέρα.

Ο επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα είναι το ιαπωνικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου στη Σουζούκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ