ΣΠΟΡ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Fake news τα περί βιασμού Αμερικανίδας - «Θέλουν λίγη από τη φήμη μου»

Κριστιάνο Ρονάλντο: Fake news τα περί βιασμού Αμερικανίδας - «Θέλουν λίγη από τη φήμη μου»
REUTERS/Alberto Lingria

Ως “fake news” απορρίπτει τις κατηγορίες που του αποδίδονται για βιασμό Αμερικανίδας το 2009, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τόσο δικηγόροι του σούπερ σταρ της Γιουβέντους με σχετική ανακοίνωσή τους όσο κι ο ίδιος ο 33χρονος, χαμογελαστός μέσω live video στο Instagram, αρνούνται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Κάθριν Μαγιόργκα. «Θέλουν να κλέψουν λίγη από τη φήμη μου, λέγοντας το όνομά μου. Είναι μέρος της δουλειάς. Είμαι ένας ευτυχής άνθρωπος κι όλα καλά», λέει ο ίδιος.

Η Κάθριν Μαγιόργκα υποστηρίζει πως έπεσε θύμα βιασμού από το Ρονάλντο – ο οποίος τότε ήταν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης – σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Λας Βέγκας, το 2009.

Ο Ρονάλντο βρισκόταν εκεί για διακοπές με ξάδερφό του ενώ η Μαγιόργκα, «εκκολαπτόμενο» μοντέλο τότε, δούλευε στο ξενοδοχείο όπου καθόταν με άλλες γυναίκες στο μπαρ ώστε να προσελκύουν κόσμο.

Όπως καταγγέλλει η 34χρονη μιλώντας στο Spiegel, μετά την πράξη του, ο Ρονάλντο έπεσε στα γόνατα και μονολόγησε «κατά 99% είμαι ένας καλός τύπος που τον προδίδει το 1%» ενώ, στη συνέχεια, της πρόσφερε 375.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Ο Πορτογάλος παίκτης αρνείται κάθε κατηγορία, επιμένοντας πως υπήρξε σεξουαλική συνεύρεση, πλην όμως συναινετική.

Η καταγγελία είχε δημοσιευτεί από το Spiegel το 2017, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρονται οι ταυτότητες των εμπλεκόμενων. Μόλις προ ημερών, το γερμανικό περιοδικό έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καταγγέλουσας και του φερόμενου θύτη.

Για την ιστορία, τον Οκτώβριο του 2005, όταν ο Ρονάλντο αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε περάσει το κατώφλι του ανακριτή μετά από καταγγελίες δύο γυναικών για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου στο Λονδίνο. Κατηγορίες που τελικά «εξέπεσαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ