ΣΠΟΡ

Champions League: Μεγάλα ντέρμπι σε Λονδίνο και Νάπολη

Champions League: Μεγάλα ντέρμπι σε Λονδίνο και Νάπολη
Μεγάλο ματς στο Ουέμπλεϊ για Τότεναμ και Μπαρτσελόνα Reuters / Andrew Couldridge

Οι «μονομαχίες» της Τότεναμ με την Μπαρτσελόνα και της Νάπολι με την Λίβερπουλ ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League για την Τετάρτη (3/10).

Η δράση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τα παιχνίδια της δεύτερης μέρας στην 2η στροφή της φάσης των ομίλων. Τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθούν σε Αγγλία και Ιταλία.

Αρχικά, στο Λονδίνο η Τότεναμ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου. Τα «σπιρούνια» προέρχονται από την ήττα από την Ίντερ στην πρεμιέρα και «καίγονται» για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην προσπάθειά τους για την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για την επόμενη φάση. Από την άλλη οι Καταλανοί επιστρέφουν στο «Ουέμπλεϊ», έπειτα από την κατάκτηση του Champions League, το 2011, ωστόσο, δεν βρίσκονται σε καλό… φεγγάρι, κάτι που φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα στην ισπανική Liga. Στο ματς του άλλου ομίλου, η PSV Αϊντχόφεν αντιμετωπίζει την Ίντερ. Οι Ολλανδοί μετά την ήττα στην Καταλωνία από τους «μπλαουγκράνα» αναζητούν τους πρώτους τους βαθμούς στο γκρουπ.

Μεταφερόμαστε στον ιταλικό νότο, όπου η Νάπολι θα παίξει κόντρα στην Λίβερπουλ για τον 3ο όμιλο. Οι «κόκκινοι» μετά τη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν, δοκιμάζονται στο «Σαν Πάολο» απέναντι στους «παρτινοπέι». Οι Ιταλοί θέλουν την πρώτη τους νίκη στους ομίλους, ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με τους Γάλλους. Το «συγκρότημα» του Παρισιού φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα, στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, με τη νίκη να αποτελεί… μονόδρομο για τους γηπεδούχους.

Στον πρώτο όμιλο, δύσκολες αποστολές έχουν οι Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση, μια και οι Γερμανοί επιβλήθηκαν εκτός έδρας της Κλαμπ Μπριζ, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» πανηγύρισαν το «διπλό» στο Πριγκιπάτο, απέναντι στην Μονακό. Την Τετάρτη (3/10) οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενώ το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Σιμεόνε θα παίξει κόντρα στους Βέλγους.

Τέλος, για τον 4ο όμιλο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αμφίρροπες αναμετρήσεις σε Ρωσία και Πορτογαλία. Αρχικά, στις 19:55 η Λοκομοτίβ Μόσχας, μετά την ήττα της στην Τουρκία θα παίξει κόντρα στην Σάλκε και χρειάζεται μόνο το τρίποντο για να αυξήσει τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Γερμανοί από την πλευρά τους θα αναζητήσουν το «διπλό» που θα τους δώσει προβάδισμα για το επόμενο… βήμα. Λίγες ώρες αργότερα, στις 22:00 στο Οπόρτο, η Πόρτο θα υποδεχθεί την Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι είναι επικεφαλής του ομίλου, ενώ οι «Δράκοι» μετά την ισοπαλία με την Σάλκε, θέλει το «τρίποντο».

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Champions League:

Τρίτη 2 Οκτωβρίου
Χόφενχαϊμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2
Γιουβέντους - Γιουνγκ Μπόις 3-0
ΑΕΚ - Μπενφίκα 2-3
Μπάγερν Μονάχου - Άγιαξ 1-1
Λιόν - Σαχτάρ 2-2
Ρόμα - Πλζεν 5-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βαλένθια 0-0

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου
19:55 Παρί Σεν Ζερμέν - Ερυθρός Αστέρας
19:55 Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλκε
22:00 Ντόρτμουντ - Μονακό
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Κλαμπ Μπριζ
22:00 PSV Αϊντχόφεν - Ίντερ
22:00 Τότεναμ - Μπαρτσελόνα
22:00 Νάπολι - Λίβερπουλ
22:00 Πόρτο - Γαλατάσαραϊ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ