ΣΠΟΡ

Με άνεση προκρίθηκε στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός νικώντας 82-51 την Ζιελόνα Γκόρα

Με άνεση προκρίθηκε στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός νικώντας 82-51 την Ζιελόνα Γκόρα
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Όχι απλά το καθήκον του, αλλά επίδειξη σοβαρότητας και επιπέδου έκανε ο Παναθηναϊκός στο θεωρητικά κρίσιμο ματς για την πρόκριση του στους 16 της Ευρωλίγκα.

Με όπλο του την εξαιρετική άμυνα (στοιχείο καθοριστικό για την επιτυχία, όπως αποκάλυψε ο Τζόρτζεβιτς στην αποκλειστική συνέντευξη του στο CNN Greece), από τη 2η περίοδο και μετά, καθώς και την αδιαμφισβήτητη κλάση των παικτών του, ο Παναθηναϊκός έκανε υγιεινό περίπατο απέναντι στην Πολωνική ομάδα, που υποτάχθηκε φυσιολογικά.

Μάλιστα ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε την ευκαιρία στην τελευταία περίοδο να δώσει και χρόνο συμμετοχής στη νέα γενιά της ομάδας (Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος). Ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος στην Ευρώπη έκανε και ο Καλάθης με 18 πόντους (είχε ακόμη 7 ασσίστ και 5 ριμπάουντ), ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γκιστ με 14 πόντους.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 26-23, 47-33, 67-47, 82-51

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 9 (2), Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8 (1), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14 (1), Καλάθης 18 (3), Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8

Στην τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και θέλει τη νίκη για να τερματίσει 3ος στον όμιλο (μετά τη νίκη των Λιθουανών στην Βαρκελώνη), αλλιώς θα είναι 4ος και στο TOP-16 θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, που τερματίζει πρώτος στον δικό του γκρουπ. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν την Πέμπτη στο "καταραμένο" για αυτούς Μπομπλάν (πρώτη νίκη του Ολυμπιακού) την Λιμόζ με 76-67, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην 2ο όμιλο.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Παίξαμε σκληρή άμυνα σε έναν αγώνα, που έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε. Η πρόκριση ήταν ο πρώτος στόχος, που είχαμε βάλει και είναι καλό για το κλαμπ. Έπρεπε όμως να το χουμε κάνει νωρίτερα» σχολίασε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.

Επιμένει στο «αντίο» ο Διαμαντίδης

Παρά το πρέσινγκ και από τον Τζόρτζεβιτς, ο Διαμαντίδης μιλώντας στη NOVA στο τέλος του αγώνα με την Γκόρα, επέμεινε ότι σταματάει στο τέλος της σεζόν. «Δεν έχω να πω κάτι νέο ως προς την απόφασή μου να αποσυρθώ το καλοκαίρι. Ο κόουτς λέει αυτό που θέλει και πιστεύει, εγώ θα κάνω αυτό που πιστεύω. Θα είναι η τελευταία χρονιά μου. Δεν υπάρχει πρέσινγκ από τον κόουτς, απλά έχω πάρει την απόφασή μου».

Παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στα καλά λόγια του Σπανούλη το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ (Ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, έχει γράψει ιστορία σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι λυπηρό να σταματούν τέτοιοι παίκτες και πιστεύω ότι θα μας λείψει αυτός ο ανταγωνισμός μέσα στο παρκέ και μόνο. Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί οι σχέσεις μας πάντα ήταν άριστες και όλα αυτά ήταν παιχνίδι των media και μόνο. Είναι ένας παίκτης μεγαθήριο που δύσκολα θα ξαναβγεί. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναβγεί Διαμαντίδης).


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Με τον Βασίλη ήμασταν συμπαίκτες, πήγε στον Ολυμπιακό, ήταν μια προσωπική απόφαση. Σαφώς υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το ματς, μεταξύ των δύο ομάδων. Αλλά φίλος του ήμουν και φίλος του θα είμαι. Του εύχομαι τα καλύτερα, να είναι υγιής, να χαίρεται την οικογένεια και τα παιδάκια του και όταν παίζει μαζί μας... να χάνει! Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Βασίλη, αν γράφτηκε κάτι δεν ισχύει και δεν δίνω σημασία. Όταν ξέρω πως με κάποιον είμαι καλά, δεν χρειάζεται να βάλω κάτι στο μυαλό μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ