ΣΠΟΡ

Εθνική Ελλάδας: «Τελικός» με... crash test για Σκίμπε στη Φινλανδία

Εθνική Ελλάδας: «Τελικός» με... crash test για Σκίμπε στη Φινλανδία

Η δουλειά έγινε με την Ουγγαρία. Ήταν επιτακτική η νίκη για να μη χάσει κι άλλο έδαφος στη διεκδίκηση της πρωτιάς στον όμιλο της η Εθνική. Η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου στη μια και πιο ουσιαστική τελική της Ελλάδας μας χάρισε τους τρεις βαθμούς. Και τώρα; «Τελικός» στο Τάμπερε. Τόσο για την «γαλανόλευκη» όσο και για τον Μίχαελ Σκίμπε.

Βλέπετε εάν η εθνική ομάδα δεν πάρει αποτέλεσμα εκτός έδρας με τη Φινλανδία θα μείνει πίσω βαθμολογικά και θα τρέχει και δε θα φτάνει. Αποδείχθηκε και με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει θέματα τόσο με την κυκλοφορία της μπάλας όσο και με τη δημιουργία.

Χρειάστηκε το «άστρο» του Τσιμίκα και ο Μήτρογλου για να έρθει η λύτρωση που κρατά την Εθνική μέσα στο κόλπο της πρώτης θέσης στο 2ο όμιλο της League C του Nations League.

Οι Φινλανδοί έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής και με την Ελλάδα θα δώσουν κι αυτοί τον δικό τους «τελικό». Θα δοκιμαστούν επίσης. Σε περίπτωση νίκης τους θα... φύγουν με +6 και θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα. Την Ελλάδα την βολεύει και η ισοπαλία ώστε να παίξει τα ρέστα της στο Στάδιο. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν γίνει άλλη στραβή όπως στη Βουδαπέστη.

Σε κάθε περίπτωση, το ματς της Δευτέρας αποτελεί crash test. Κυρίως για τον Σκίμπε κι ας λέει πως δεν έχει ακούσει τίποτα για το... μέλλον του. Η Εθνική δεν παρουσιάζει βελτίωση, εξτρέμ δεν υπάρχουν ή μάλλον υπάρχουν αλλά δεν καλούνται (σ.σ. Χατζηγιοβάνης) και η προβληματική κυκλοφορία της μπάλας αποτελούν άλυτα προβλήματα.

Η νίκη με την Ουγγαρία έφερε ηρεμία και στο Τάμπερε θα φανεί κατά πόσο οι προβληματισμοί που υπάρχουν στην ΕΠΟ, παρά την έκρηξη του Βαγγέλη Γραμμένου, εκδηλωθούν σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ