ΣΠΟΡ

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον μέσο της Ονδούρας Άρνολντ Περάλτα

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον μέσο της Ονδούρας Άρνολντ Περάλτα
Στη γενέτειρά του, Λα Σεΐμπα, όπου βρισκόταν για διακοπές, δολοφονήθηκε ο 26 φορές διεθνής με την Εθνική Ονδούρας, Άρνολντ Περάλτα. REUTERS / JORGE CABRERA

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα από τη δολοφονία του διεθνή με την εθνική ομάδα της Ονδούρας ποδοσφαιριστή, Άρνολντ Περάλτα.

Ο 26χρονος πρώην μέσος της Ολίμπια δέχθηκε τα πυρά αγνώστων και βρέθηκε νεκρός σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στην πόλη Λα Σεϊμπά της πατρίδας του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Οι Αρχές μάλιστα δεν έχουν καν στοιχεία και μαρτυρίες για πιθανούς υπόπτους.

«Δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε αν οι δράστες της δολοφονίας δεν εντοπιστούν και συλληφθούν προκειμένου στη συνέχεια να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Ονδούρας.

Οι Αρχές δεν γνωστοποίησαν την ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Περάλτα. Έχουν, πάντως, αποκλείσει ως κίνητρο τη ληστεία, καθώς τα προσωπικά αντικείμενα του 26χρονου ποδοσφαιριστή βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας.

Ο Περάλτα ήταν διεθνής και το τελευταίο διάστημα αγωνιζόταν στην Ολίμπια, ομάδα που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, Τεγουσιγάλπα.

«Η οικογένεια της Ολίμπια θρηνεί την απώλεια του Περάλτα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, την ίδια ώρα που και ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στο παρελθόν ο Περάλτα, όπως η Ρέιντζερς και οι Σιάτλ Σάονυτερς, εξέφρασαν τη λύπή τους, είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε μέσω μηνυμάτων στο Twitter.

Η Ονδούρα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή της λίστας με το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Arnold Peralta: Honduras national soccer player shot dead at shopping mall

Radina Gigova by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ