ΣΠΟΡ

Euroleague: Ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Euroleague: Ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ
Δεν τα κατάφερε στη Γερμανία ο Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν τα κατάφερε στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν και ηττήθηκε 80-79 για τη 2η αγωνιστική της Euroleague.

Ενώ ξεκίνησε ιδανικά την Euroleague με νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν 80-79 στη Γερμανία από τη Μπάγερν Μονάχου και πλέον είναι στο 1-1 μετά από δυο αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» είχαν καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, όμως, στη συνέχεια… προδόθηκαν από τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα πολλά και συνεχή λάθη της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, έκαναν τους Γερμανούς «αφεντικό» στο παιχνίδι, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν το momentum και όλα κρίθηκαν στο φινάλε.

Το «κρεσέντο» του Λάνγκφορντ επανάφερε στη… ζωή τον Παναθηναϊκό, στην τελευταία κατοχή της Μπάγερν ο Μπούκερ πήγε στις βολές με το σκορ στο 80-79, έχασε και τις δυο, όμως, εκεί έγινε το μεγαλύτερο λάθος από όλα. Ο Γκιστ πήρε το ριμπάουντ με 5’’ στο ρολόι, αλλά έκανε λάθος πάσα και εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο παιχνίδι και να συγκεντρωθεί σε αυτό της Πέμπτης με αντίπαλο τη Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ.

Τα highlights της αναμέτρησης

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Euroleague, το πρόγραμμα άνοιξε με την αναμέτρηση της Νταρουσάφακα κόντρα στη Μπούντουτσνοστ. Οι Τούρκοι επικράτησαν 71-63 των Μαυροβούνιων, πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα και πήγαν στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους να μένουν στο 0-2.

Στο «ντέρμπι» της ημέρας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι ήταν αυτοί που βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη 89-86 και να βρεθούν στο 2-0, με τους Ισραηλινούς να είναι στο 0-2. Κορυφαίος ήταν ο Νάντο Ντε Κολό που οδήγησε την ομάδα του Ιτούδη στη νίκη επί της «ομάδας του λαού».

Τέλος, στο ματς που έκλεισε τη βραδιά η Γκραν Κανάρια έριξε την πρώτη… βόμβα για φέτος στην Euroleague. Κόντρα στη Μπαρτσελόνα, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από αρκετά σημαντικές διαφορές που είχαν πάρει οι Καταλανοί και εν τέλει νίκησαν 87-86, με τον κόσμο τους να πανηγυρίζει έξαλλα στις κερκίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ