ΣΠΟΡ

Euroleague: Αντέδρασε με 100άρα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Euroleague: Αντέδρασε με 100άρα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Άνετη επικράτηση για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε 102-87 την Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague.

Μετά την ήττα στο Μόναχο από τη Μπάγερν, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν είχε άλλο δρόμο από τη… νίκη κόντρα στη Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στους Ισπανούς και επικράτησε 102-87 για να φτάσει στο 2-1 μετά από τρεις αγωνιστικές στη regular season.

Η βραδιά ήταν γεμάτη ρεκόρ για τους «πράσινους» και πρώτα από όλα για τον Καταλανό τεχνικό της ομάδςα. Ο Τσάβι Πασκουάλ έφτασε τις 200 νίκες στην Ευρωλίγκα και έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής που φτάνει σε τέτοιο αριθμό επικρατήσεων στη διοργάνωση. Παράλληλα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου – εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού – είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον ίδιο στην Ευρωλίγκα.

Στα άλλα ματς της βραδιάς στην Ευρωλίγκα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα βρήκε… σκούρα κόντρα στη Νταρουσάφακα στη Ρωσία, όμως, στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει. Με ένα ντεμαράζ από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και νίκησε 79-75 για να φτάσει στο 3-0.

Την ίδια ώρα με τον αγώνα του Παναθηναϊκού, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιξε στο Μαυροβούνιο με τη Μπούντουτσνοστ. Οι Ισραηλινοί τα βρήκαν… σκούρα αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 78-68 και να βάλουν το πρώτο… ροζ φύλλο αγώνα στη συλλογή τους.

Την πρώτη της νίκη για φέτος στη διοργάνωση, πέτυχε και η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί φιλοξένησαν τη Μπάγερν Μονάχου και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας 83-73, για να πάνε στο 1-2 το ρεκόρ τους στη φετινή Euroleague.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ