ΣΠΟΡ

Άρης - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι που «κόβει» την Θεσσαλονίκη στα δύο

Άρης - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι που «κόβει» την Θεσσαλονίκη στα δύο
Στις... φλόγες η Θεσσαλονίκη για το "αιώνιο" ντέρμπι EUROKINISSI / MOTION TEAM

Η ώρα του μεγάλου «αιώνιου» ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έφτασε, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (21/10) στις 19:00 (ΕΡΤ 1) ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια το «Κλεάνθης Βικελίδης» ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι το μεγάλο ντέρμπι της «Νύμφης του Θερμαϊκού». Οι «κίτρινοι» ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες, ωστόσο, πλέον επέστρεψαν και αμφισβητούν την κυριαρχία του «Δικέφαλου του Βορρά» στην Μακεδονία. Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι» πηγαίνουν στο ντέρμπι με τον ρόλο του φαβορί και θέλουν να επιβεβαιώσουν την δύναμή τους, κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο.

Αυτό θα είναι το 202ο ντέρμπι στην ιστορία των δύο ομάδων, σ’ όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την μερίδα του λέοντος με 71 νίκες έναντι 64 του Άρη, ενώ 66 ματς ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Κάτι ανάλογο έγινε και στο τελευταίο ντέρμπι των δύο ομάδων, πριν από μερικές εβδομάδες, για τον θεσμό του Κυπέλλου, όταν ο «Δικέφαλος» παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην ομάδα του Πάκο Ερέρα στην Τούμπα.

Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» μετρούν 13 χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Άρη, με την τελευταία επικράτηση (3-1) να χρονολογείται από τις 27 Φεβρουαρίου του 2005, καθώς στα 10 ματς που ακολούθησαν, μέχρι τον υποβιβασμό των γηπεδούχων το 2014, επτά αγώνες έληξαν χωρίς νικητή και άλλοι τρεις κατέληξαν στους «κίτρινους».

Χωρίς Δεληζήση ο Άρης

Ο Πάκο Ερέρα ετοιμάζει τα πλάνα του για το ντέρμπι χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Έλληνα αμυντικού. Παράλληλα, ο Ισπανός «πονοκεφαλιάζει» για την συμμετοχή του Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και είναι αμφίβολος για την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Αναγνωστόπουλος, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Κολάζο, Ούγκο Σόουζα, Βέλεθ, Μπάσα, Γιουνές, Ματίγια, Μαβράι, Μαρτίνεζ, Ναζλίδης, Σιώπης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης.

Με Πέλκα και Ουάρντα

Στον αντίποδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει στην διάθεσή του τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και τον Αιγύπτιο εξτρέμ, ο οποίος βγήκε από τον «πάγο». Αντίθετα, εκτός πλάνων είναι ο Μαουρίτσιο, όπως και ο Ακμπόμ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ρέι, Μάτος, Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Λημνιός, Πρίγιοβιτς, Καρέλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ